Wersja obowiązująca od 2005-09-24 do 2008-01-19
Produkty mięsne mogą być przywożone, jeżeli zostały przygotowane w całości lub częściowo ze świeżego mięsa, które:
1) [15] (uchylony);
2) pochodzi z państw członkowskich Unii Europejskiej oraz:
a) spełnia wymagania określone w przepisach odrębnych16),
b) zostało wysłane, pod kontrolą urzędowego lekarza weterynarii, bezpośrednio albo po przechowywaniu w zatwierdzonym zakładzie chłodniczym, do zakładu przetwórczego,
c) zostało poddane, przed przetworzeniem, kontroli przeprowadzonej przez urzędowego lekarza weterynarii w celu stwierdzenia, że mięso to może być przetworzone w sposób określony w przepisach odrębnych17).
[15] § 16 pkt 1 uchylony przez § 1 pkt 5 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 sierpnia 2005 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań weterynaryjnych przy przywozie świeżego mięsa i produktów mięsnych (Dz.U. Nr 174, poz. 1454). Zmiana weszła w życie 24 września 2005 r.
Wersja obowiązująca od 2005-09-24 do 2008-01-19
Produkty mięsne mogą być przywożone, jeżeli zostały przygotowane w całości lub częściowo ze świeżego mięsa, które:
1) [15] (uchylony);
2) pochodzi z państw członkowskich Unii Europejskiej oraz:
a) spełnia wymagania określone w przepisach odrębnych16),
b) zostało wysłane, pod kontrolą urzędowego lekarza weterynarii, bezpośrednio albo po przechowywaniu w zatwierdzonym zakładzie chłodniczym, do zakładu przetwórczego,
c) zostało poddane, przed przetworzeniem, kontroli przeprowadzonej przez urzędowego lekarza weterynarii w celu stwierdzenia, że mięso to może być przetworzone w sposób określony w przepisach odrębnych17).
[15] § 16 pkt 1 uchylony przez § 1 pkt 5 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 sierpnia 2005 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań weterynaryjnych przy przywozie świeżego mięsa i produktów mięsnych (Dz.U. Nr 174, poz. 1454). Zmiana weszła w życie 24 września 2005 r.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2004-05-01 do 2005-09-23
Produkty mięsne mogą być przywożone, jeżeli zostały przygotowane w całości lub częściowo ze świeżego mięsa, które:
1) spełnia wymagania określone w § 4–11;
2) pochodzi z państw członkowskich Unii Europejskiej oraz:
a) spełnia wymagania określone w przepisach odrębnych19),
b) zostało wysłane, pod kontrolą urzędowego lekarza weterynarii, bezpośrednio albo po przechowywaniu w zatwierdzonym zakładzie chłodniczym, do zakładu przetwórczego,
c) zostało poddane, przed przetworzeniem, kontroli przeprowadzonej przez urzędowego lekarza weterynarii w celu stwierdzenia, że mięso to może być przetworzone w sposób określony w przepisach odrębnych20).