history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2009-10-08 do 2010-10-31

Rozdział 4

Wykonywanie szczególnego nadzoru podatkowego w stosunku do piwa

§ 19. [Nadzór nad wytwórcami piwa] 1. [1] (uchylony).

2. [2] Podmiot wytwarzający piwo jest obowiązany przesłać właściwemu naczelnikowi urzędu celnego co najmniej na 3 dni przed rozpoczęciem procesów produkcyjnych, a w przypadku sprawowania stałego nadzoru – komórce tego nadzoru na dzień przed ich rozpoczęciem, wykaz terminów warek piwa na następny okres.

3. Zmiany w ustalonym wykazie, o którym mowa w ust. 2, powinny być odnotowane w odpisie tego wykazu oraz niezwłocznie zgłoszone właściwemu naczelnikowi urzędu celnego, a w przypadku sprawowania stałego nadzoru – komórce tego nadzoru.

[1] § 19 ust. 1 uchylony przez § 1 pkt 1 lit. a) rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 30 września 2009 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie wykonywania szczególnego nadzoru podatkowego (Dz.U. Nr 167, poz. 1320). Zmiana weszła w życie 8 października 2009 r.

[2] § 19 ust. 2 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 1 lit. b) rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 30 września 2009 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie wykonywania szczególnego nadzoru podatkowego (Dz.U. Nr 167, poz. 1320). Zmiana weszła w życie 8 października 2009 r.

Wersja obowiązująca od 2009-10-08 do 2010-10-31

Rozdział 4

Wykonywanie szczególnego nadzoru podatkowego w stosunku do piwa

§ 19. [Nadzór nad wytwórcami piwa] 1. [1] (uchylony).

2. [2] Podmiot wytwarzający piwo jest obowiązany przesłać właściwemu naczelnikowi urzędu celnego co najmniej na 3 dni przed rozpoczęciem procesów produkcyjnych, a w przypadku sprawowania stałego nadzoru – komórce tego nadzoru na dzień przed ich rozpoczęciem, wykaz terminów warek piwa na następny okres.

3. Zmiany w ustalonym wykazie, o którym mowa w ust. 2, powinny być odnotowane w odpisie tego wykazu oraz niezwłocznie zgłoszone właściwemu naczelnikowi urzędu celnego, a w przypadku sprawowania stałego nadzoru – komórce tego nadzoru.

[1] § 19 ust. 1 uchylony przez § 1 pkt 1 lit. a) rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 30 września 2009 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie wykonywania szczególnego nadzoru podatkowego (Dz.U. Nr 167, poz. 1320). Zmiana weszła w życie 8 października 2009 r.

[2] § 19 ust. 2 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 1 lit. b) rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 30 września 2009 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie wykonywania szczególnego nadzoru podatkowego (Dz.U. Nr 167, poz. 1320). Zmiana weszła w życie 8 października 2009 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2004-05-01 do 2009-10-07

Rozdział 4

Wykonywanie szczególnego nadzoru podatkowego w stosunku do piwa

§ 19. [Nadzór nad wytwórcami piwa] 1. Podmioty wytwarzające piwo lub napoje alkoholowe będące mieszaniną piwa i napojów bezalkoholowych, w których rzeczywista zawartość alkoholu przekracza 0,5 % objętości, w związku z § 59, mogą być objęte stałym nadzorem.

2. Podmiot jest obowiązany co najmniej na 3 dni przed rozpoczęciem procesów produkcyjnych przesłać właściwemu naczelnikowi urzędu celnego, a w przypadku sprawowania stałego nadzoru – komórce tego nadzoru na dzień przed ich rozpoczęciem, wykaz terminów warek piwa na następny okres.

3. Zmiany w ustalonym wykazie, o którym mowa w ust. 2, powinny być odnotowane w odpisie tego wykazu oraz niezwłocznie zgłoszone właściwemu naczelnikowi urzędu celnego, a w przypadku sprawowania stałego nadzoru – komórce tego nadzoru.