history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2007-02-24 do 2011-03-19

Art. 24a. [Ewidencja utrwalonych i przechowywanych produktów rybnych] 1. Organizacja producentów ubiegająca się o pomoc finansową, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 2–4, prowadzi ewidencję utrwalonych i przechowywanych produktów rybnych.

2. Minister właściwy do spraw rybołówstwa [25] określi, w drodze rozporządzenia, sposób prowadzenia ewidencji, o której mowa w ust. 1, mając na względzie w szczególności wykazanie informacji o ilości i rodzajach utrwalonych i przechowywanych produktów rybnych, a także o poniesionych kosztach utrwalenia i przechowywania tych produktów.

[25] Art. 24a ust. 2 w brzmieniu ustalonym przez § 12 pkt 2 ustawy z dnia 12 stycznia 2007 r. o zmianie ustawy o działach administracji rządowej oraz niektórych innych ustaw (Dz.U. Nr 21, poz. 125). Zmiana weszła w życie 24 lutego 2007 r.

Wersja obowiązująca od 2007-02-24 do 2011-03-19

Art. 24a. [Ewidencja utrwalonych i przechowywanych produktów rybnych] 1. Organizacja producentów ubiegająca się o pomoc finansową, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 2–4, prowadzi ewidencję utrwalonych i przechowywanych produktów rybnych.

2. Minister właściwy do spraw rybołówstwa [25] określi, w drodze rozporządzenia, sposób prowadzenia ewidencji, o której mowa w ust. 1, mając na względzie w szczególności wykazanie informacji o ilości i rodzajach utrwalonych i przechowywanych produktów rybnych, a także o poniesionych kosztach utrwalenia i przechowywania tych produktów.

[25] Art. 24a ust. 2 w brzmieniu ustalonym przez § 12 pkt 2 ustawy z dnia 12 stycznia 2007 r. o zmianie ustawy o działach administracji rządowej oraz niektórych innych ustaw (Dz.U. Nr 21, poz. 125). Zmiana weszła w życie 24 lutego 2007 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2004-05-01 do 2007-02-23

Art. 24a. [10] 1. Organizacja producentów ubiegająca się o pomoc finansową, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 2–4, prowadzi ewidencję utrwalonych i przechowywanych produktów rybnych.

2. Minister właściwy do spraw rolnictwa określi, w drodze rozporządzenia, sposób prowadzenia ewidencji, o której mowa w ust. 1, mając na względzie w szczególności wykazanie informacji o ilości i rodzajach utrwalonych i przechowywanych produktów rybnych, a także o poniesionych kosztach utrwalenia i przechowywania tych produktów.

[10] Art. 24a dodany przez art. 105 pkt 5 ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o zmianie i uchyleniu niektórych ustaw w związku z uzyskaniem przez Rzeczpospolitą Polską członkostwa w Unii Europejskiej (Dz.U. Nr 96, poz. 959). Zmiana weszła w życie 1 maja 2004 r.