history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2010-10-08

[Zakres regulacji] [1] Rozporządzenie określa szczegółowe wymagania w zakresie składowania i transportu niebędących lodami jadalnymi głęboko mrożonych artykułów rolno-spożywczych: [2]

1) które zostały poddane procesowi mrożenia, z wykorzystaniem powietrza, azotu lub dwutlenku węgla o czystości dozwolonej w kontakcie ze środkami spożywczymi, podczas którego strefa maksymalnego powstawania kryształów lodu jest przekroczona w możliwie najkrótszym czasie,

2) których temperatura końcowa po osiągnięciu stabilizacji termicznej jest stale utrzymywana na poziomie nie wyższym niż -18 °C, w każdym punkcie produktu

– zwanych dalej „mrożonkami”.

[1] Odnośnik nr 2 w tytule rozporządzenia dodany przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 7 września 2010 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie składowania i transportu głęboko mrożonych artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. Nr 173, poz. 1175). Zmiana weszła w życie 8 października 2010 r.

[2] § 1 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 2 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 7 września 2010 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie składowania i transportu głęboko mrożonych artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. Nr 173, poz. 1175). Zmiana weszła w życie 8 października 2010 r.

Wersja obowiązująca od 2010-10-08

[Zakres regulacji] [1] Rozporządzenie określa szczegółowe wymagania w zakresie składowania i transportu niebędących lodami jadalnymi głęboko mrożonych artykułów rolno-spożywczych: [2]

1) które zostały poddane procesowi mrożenia, z wykorzystaniem powietrza, azotu lub dwutlenku węgla o czystości dozwolonej w kontakcie ze środkami spożywczymi, podczas którego strefa maksymalnego powstawania kryształów lodu jest przekroczona w możliwie najkrótszym czasie,

2) których temperatura końcowa po osiągnięciu stabilizacji termicznej jest stale utrzymywana na poziomie nie wyższym niż -18 °C, w każdym punkcie produktu

– zwanych dalej „mrożonkami”.

[1] Odnośnik nr 2 w tytule rozporządzenia dodany przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 7 września 2010 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie składowania i transportu głęboko mrożonych artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. Nr 173, poz. 1175). Zmiana weszła w życie 8 października 2010 r.

[2] § 1 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 2 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 7 września 2010 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie składowania i transportu głęboko mrożonych artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. Nr 173, poz. 1175). Zmiana weszła w życie 8 października 2010 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2003-10-29 do 2010-10-07

[Zakres regulacji] Rozporządzenie określa szczegółowe wymagania w zakresie składowania i transportu głęboko mrożonych artykułów rolno-spożywczych:

1) które zostały poddane procesowi mrożenia, z wykorzystaniem powietrza, azotu lub dwutlenku węgla o czystości dozwolonej w kontakcie ze środkami spożywczymi, podczas którego strefa maksymalnego powstawania kryształów lodu jest przekroczona w możliwie najkrótszym czasie,

2) których temperatura końcowa po osiągnięciu stabilizacji termicznej jest stale utrzymywana na poziomie nie wyższym niż -18 °C, w każdym punkcie produktu

– zwanych dalej „mrożonkami”.