Wersja obowiązująca od 2008-05-29
[Pobieranie próbek] [2] Próbki pobiera się w sposób:
1) zapewniający uzyskanie próbek charakteryzujących właściwości organoleptyczne, fizykochemiczne i mikrobiologiczne danej partii produkcyjnej;
2) uniemożliwiający zanieczyszczenie partii produkcyjnej, z której próbki są pobierane;
3) dostosowany do postaci i rodzaju artykułu rolno-spożywczego oraz wielkości partii produkcyjnej, z której próbki są pobierane.
[2] § 2 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 2 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 28 kwietnia 2008 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych warunków pobierania próbek artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. Nr 82, poz. 499). Zmiana weszła w życie 29 maja 2008 r.
Wersja obowiązująca od 2008-05-29
[Pobieranie próbek] [2] Próbki pobiera się w sposób:
1) zapewniający uzyskanie próbek charakteryzujących właściwości organoleptyczne, fizykochemiczne i mikrobiologiczne danej partii produkcyjnej;
2) uniemożliwiający zanieczyszczenie partii produkcyjnej, z której próbki są pobierane;
3) dostosowany do postaci i rodzaju artykułu rolno-spożywczego oraz wielkości partii produkcyjnej, z której próbki są pobierane.
[2] § 2 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 2 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 28 kwietnia 2008 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych warunków pobierania próbek artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. Nr 82, poz. 499). Zmiana weszła w życie 29 maja 2008 r.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2003-04-23 do 2008-05-28
Próbki pobiera się w sposób:
1) zapewniający uzyskanie próbek charakteryzujących właściwości organoleptyczne, fizykochemiczne i mikrobiologiczne danej partii;
2) uniemożliwiający zanieczyszczenie partii, z której próbki są pobierane;
3) dostosowany do postaci i rodzaju artykułu rolno-spożywczego oraz wielkości partii, z której próbki są pobieranie.