Wersja obowiązująca od 2004-12-18 do 2007-08-01
1. Oznakowanie fermentowanych napojów winiarskich, o których mowa w art. 3 pkt 1 lit. b, d, e oraz f ustawy winiarskiej, ze względu na zawartość cukru może być uzupełnione dodatkowo określeniem:
1) „wytrawne” – w przypadku win zawierających do
2) „półwytrawne” – w przypadku win zawierających od 15 do
3) „półsłodkie” – w przypadku win zawierających od 30 do
4) „słodkie” – w przypadku win zawierających od 60 do
5) „bardzo słodkie” – w przypadku win zawierających
powyżej
2. Oznakowanie fermentowanych napojów winiarskich, o których mowa w art. 3 pkt 1 lit. h ustawy winiarskiej, ze względu na zawartość cukru może być uzupełnione dodatkowo określeniem:
1) „wytrawny” – w przypadku napojów zawierających do
2) „półwytrawny” – w przypadku napojów zawierających od
15 do
3) „półsłodki” – w przypadku napojów zawierających od 30
do
4) [55] „słodki"
– w przypadku napojów zawierających powyżej
[55] §
Wersja obowiązująca od 2004-12-18 do 2007-08-01
1. Oznakowanie fermentowanych napojów winiarskich, o których mowa w art. 3 pkt 1 lit. b, d, e oraz f ustawy winiarskiej, ze względu na zawartość cukru może być uzupełnione dodatkowo określeniem:
1) „wytrawne” – w przypadku win zawierających do
2) „półwytrawne” – w przypadku win zawierających od 15 do
3) „półsłodkie” – w przypadku win zawierających od 30 do
4) „słodkie” – w przypadku win zawierających od 60 do
5) „bardzo słodkie” – w przypadku win zawierających
powyżej
2. Oznakowanie fermentowanych napojów winiarskich, o których mowa w art. 3 pkt 1 lit. h ustawy winiarskiej, ze względu na zawartość cukru może być uzupełnione dodatkowo określeniem:
1) „wytrawny” – w przypadku napojów zawierających do
2) „półwytrawny” – w przypadku napojów zawierających od
15 do
3) „półsłodki” – w przypadku napojów zawierających od 30
do
4) [55] „słodki"
– w przypadku napojów zawierających powyżej
[55] §
Wersja archiwalna obowiązująca od 2004-05-01 do 2004-12-17
[9] 1. Oznakowanie fermentowanych napojów winiarskich, o których mowa w art. 3 pkt 1 lit. b, d, e oraz f ustawy winiarskiej, ze względu na zawartość cukru może być uzupełnione dodatkowo określeniem:
1) „wytrawne” – w przypadku win zawierających do
2) „półwytrawne” – w przypadku win zawierających od 15
do
3) „półsłodkie” – w przypadku win zawierających od 30
do
4) „słodkie” – w przypadku win zawierających od 60 do
5) „bardzo słodkie” – w przypadku win zawierających
powyżej
2. Oznakowanie fermentowanych napojów winiarskich, o których mowa w art. 3 pkt 1 lit. h ustawy winiarskiej, ze względu na zawartość cukru może być uzupełnione dodatkowo określeniem:
1) „wytrawny” – w przypadku napojów zawierających do
2) „półwytrawny” – w przypadku napojów zawierających
od 15 do
3) „półsłodki” – w przypadku napojów zawierających od
30 do
4) „słodki” – w przypadku napojów zawierających od 60
do
[9] §