Wersja obowiązująca od 2006.10.26 do 2007.08.01

[2] (uchylony).

[2] § 21 uchylony przez § 1 pkt 2 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 26 października 2006 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie znakowania środków spożywczych i dozwolonych substancji dodatkowych (Dz.U. Nr 194, poz. 1435). Zmiana weszła w życie 26 października 2006 r.

Wersja obowiązująca od 2006.10.26 do 2007.08.01

[2] (uchylony).

[2] § 21 uchylony przez § 1 pkt 2 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 26 października 2006 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie znakowania środków spożywczych i dozwolonych substancji dodatkowych (Dz.U. Nr 194, poz. 1435). Zmiana weszła w życie 26 października 2006 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2003.01.01 do 2006.10.25

1. W oznakowaniu mleka surowego przeznaczonego do bezpośrednio spożycia podaje się informację „mleko surowe do bezpośredniego spożycia”.

2. W oznakowaniu przetworów mlecznych wyprodukowanych z mleka surowego, których proces produkcji nie obejmuje obróbki cieplnej ani termizacji, podaje się informację „wyprodukowano z mleka surowego”.

3. W przypadku przetworów mlecznych innych niż wymienione w ust. 2, w oznakowaniu podaje się informację określającą rodzaj obróbki cieplnej zastosowanej na końcu procesu produkcji.