Wersja obowiązująca od 2008-05-31
[Szczegółowe wymagania w zakresie jakości handlowej] Określa się szczegółowe wymagania w zakresie jakości handlowej:
1) tłuszczu kakaowego,
2) kakao (kakao w proszku),
3) [1] kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu),
4) czekolady sproszkowanej (czekolady w proszku),
5) czekolady do picia (słodzonego kakao, słodzonego kakao w proszku),
6) czekolady,
7) czekolady „ vermicelli” (czekolady „płatki”),
8) czekolady „couverture”,
9) czekolady „Gianduja”,
10) czekolady mlecznej,
11) czekolady mlecznej „vermicelli”,
12) czekolady mlecznej „couverture”,
13) czekolady mleczno-orzechowej „Gianduja”,
14) czekolady śmietankowej,
15) czekolady mlecznej odtłuszczonej,
16) czekolady mlecznej familijnej,
17) białej czekolady,
18) czekolady a la taza,
19) czekolady familiar a la taza,
20) czekolady nadziewanej (czekolady nadziewanej..., czekolady z... w środku, czekolady z nadzieniem...),
21) czekoladki (praliny)
– stanowiące załącznik nr 1 [2] do rozporządzenia.
[1] § 1 pkt 3 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 14 marca 2008 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej wyrobów kakaowych i czekoladowych (Dz.U. Nr 54, poz. 330). Zmiana weszła w życie 31 maja 2008 r.
[2] Załącznik nr 1 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 2 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 14 marca 2008 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej wyrobów kakaowych i czekoladowych (Dz.U. Nr 54, poz. 330). Zmiana weszła w życie 31 maja 2008 r.
Wersja obowiązująca od 2008-05-31
[Szczegółowe wymagania w zakresie jakości handlowej] Określa się szczegółowe wymagania w zakresie jakości handlowej:
1) tłuszczu kakaowego,
2) kakao (kakao w proszku),
3) [1] kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu),
4) czekolady sproszkowanej (czekolady w proszku),
5) czekolady do picia (słodzonego kakao, słodzonego kakao w proszku),
6) czekolady,
7) czekolady „ vermicelli” (czekolady „płatki”),
8) czekolady „couverture”,
9) czekolady „Gianduja”,
10) czekolady mlecznej,
11) czekolady mlecznej „vermicelli”,
12) czekolady mlecznej „couverture”,
13) czekolady mleczno-orzechowej „Gianduja”,
14) czekolady śmietankowej,
15) czekolady mlecznej odtłuszczonej,
16) czekolady mlecznej familijnej,
17) białej czekolady,
18) czekolady a la taza,
19) czekolady familiar a la taza,
20) czekolady nadziewanej (czekolady nadziewanej..., czekolady z... w środku, czekolady z nadzieniem...),
21) czekoladki (praliny)
– stanowiące załącznik nr 1 [2] do rozporządzenia.
[1] § 1 pkt 3 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 14 marca 2008 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej wyrobów kakaowych i czekoladowych (Dz.U. Nr 54, poz. 330). Zmiana weszła w życie 31 maja 2008 r.
[2] Załącznik nr 1 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 2 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 14 marca 2008 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej wyrobów kakaowych i czekoladowych (Dz.U. Nr 54, poz. 330). Zmiana weszła w życie 31 maja 2008 r.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2003-01-01 do 2008-05-30
Określa się szczegółowe wymagania w zakresie jakości handlowej:
1) tłuszczu kakaowego,
2) kakao (kakao w proszku),
3) kakao niskotłuszczowego (kakao niskotłuszczowego w proszku),
4) czekolady sproszkowanej (czekolady w proszku),
5) czekolady do picia (słodzonego kakao, słodzonego kakao w proszku),
6) czekolady,
7) czekolady „ vermicelli” (czekolady „płatki”),
8) czekolady „couverture”,
9) czekolady „Gianduja”,
10) czekolady mlecznej,
11) czekolady mlecznej „vermicelli”,
12) czekolady mlecznej „couverture”,
13) czekolady mleczno-orzechowej „Gianduja”,
14) czekolady śmietankowej,
15) czekolady mlecznej odtłuszczonej,
16) czekolady mlecznej familijnej,
17) białej czekolady,
18) czekolady a la taza,
19) czekolady familiar a la taza,
20) czekolady nadziewanej (czekolady nadziewanej..., czekolady z... w środku, czekolady z nadzieniem...),
21) czekoladki (praliny)
– stanowiące załącznik nr 1 do rozporządzenia.