history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2005-05-14

1. [2] Do wyrobów, o których mowa w § 1 pkt 6–19, mogą być dodane inne, niż określone w § 2 ust. 1, składniki spożywcze, przy czym dodatek tych składników nie może przekraczać 40 % masy wyrobu końcowego.

2. [3] Niedopuszczalne jest dodawanie do wyrobów, o których mowa w § 1 pkt 6–19, tłuszczów zwierzęcych i ich pochodnych innych niż pochodzących z mleka.

3. [4] Mąkę lub skrobię można dodawać wyłącznie do czekolady a la taza i czekolady familiar a la taza, jeżeli:

1) mąka albo

2) skrobia w postaci granulatu lub proszku

– są otrzymane z pszenicy, ryżu lub kukurydzy.

4. Do wyrobów, o których mowa w § 1 pkt 2–19, mogą być dodawane substancje aromatyczne, których smak i zapach wyraźnie różnią się od smaku i zapachu czekolady lub tłuszczu mlecznego.

[2] § 3 ust. 1 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 5 kwietnia 2005 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej wyrobów kakaowych i czekoladowych (Dz.U. Nr 74, poz. 659). Zmiana weszła w życie 14 maja 2005 r.

[3] § 3 ust. 2 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 5 kwietnia 2005 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej wyrobów kakaowych i czekoladowych (Dz.U. Nr 74, poz. 659). Zmiana weszła w życie 14 maja 2005 r.

[4] § 3 ust. 3 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 5 kwietnia 2005 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej wyrobów kakaowych i czekoladowych (Dz.U. Nr 74, poz. 659). Zmiana weszła w życie 14 maja 2005 r.

Wersja obowiązująca od 2005-05-14

1. [2] Do wyrobów, o których mowa w § 1 pkt 6–19, mogą być dodane inne, niż określone w § 2 ust. 1, składniki spożywcze, przy czym dodatek tych składników nie może przekraczać 40 % masy wyrobu końcowego.

2. [3] Niedopuszczalne jest dodawanie do wyrobów, o których mowa w § 1 pkt 6–19, tłuszczów zwierzęcych i ich pochodnych innych niż pochodzących z mleka.

3. [4] Mąkę lub skrobię można dodawać wyłącznie do czekolady a la taza i czekolady familiar a la taza, jeżeli:

1) mąka albo

2) skrobia w postaci granulatu lub proszku

– są otrzymane z pszenicy, ryżu lub kukurydzy.

4. Do wyrobów, o których mowa w § 1 pkt 2–19, mogą być dodawane substancje aromatyczne, których smak i zapach wyraźnie różnią się od smaku i zapachu czekolady lub tłuszczu mlecznego.

[2] § 3 ust. 1 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 5 kwietnia 2005 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej wyrobów kakaowych i czekoladowych (Dz.U. Nr 74, poz. 659). Zmiana weszła w życie 14 maja 2005 r.

[3] § 3 ust. 2 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 5 kwietnia 2005 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej wyrobów kakaowych i czekoladowych (Dz.U. Nr 74, poz. 659). Zmiana weszła w życie 14 maja 2005 r.

[4] § 3 ust. 3 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 5 kwietnia 2005 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej wyrobów kakaowych i czekoladowych (Dz.U. Nr 74, poz. 659). Zmiana weszła w życie 14 maja 2005 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2003-01-01 do 2005-05-13

1. Do wyrobów, o których mowa w § 1 pkt 6–19, mogą być dodane inne składniki spożywcze, przy czym dodatek tych składników nie może przekraczać 40% masy wyrobu końcowego.

2. Przepis ust. 1 nie dotyczy tłuszczów zwierzęcych i ich przetworów innych niż pochodzących z mleka.

3. Do czekolady a la taza i czekolady familiar a la taza można dodać:

1) mąkę albo

2) skrobię w postaci granulatu lub proszku

– otrzymane z pszenicy, ryżu lub kukurydzy.

4. Do wyrobów, o których mowa w § 1 pkt 2–19, mogą być dodawane substancje aromatyczne, których smak i zapach wyraźnie różnią się od smaku i zapachu czekolady lub tłuszczu mlecznego.