history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2008-05-31

[Szczegółowe wymagania w zakresie jakości handlowej] Określa się szczegółowe wymagania w zakresie jakości handlowej:

1) tłuszczu kakaowego,

2) kakao (kakao w proszku),

3) [1] kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu),

4) czekolady sproszkowanej (czekolady w proszku),

5) czekolady do picia (słodzonego kakao, słodzonego kakao w proszku),

6) czekolady,

7) czekolady „ vermicelli” (czekolady „płatki”),

8) czekolady „couverture”,

9) czekolady „Gianduja”,

10) czekolady mlecznej,

11) czekolady mlecznej „vermicelli”,

12) czekolady mlecznej „couverture”,

13) czekolady mleczno-orzechowej „Gianduja”,

14) czekolady śmietankowej,

15) czekolady mlecznej odtłuszczonej,

16) czekolady mlecznej familijnej,

17) białej czekolady,

18) czekolady a la taza,

19) czekolady familiar a la taza,

20) czekolady nadziewanej (czekolady nadziewanej..., czekolady z... w środku, czekolady z nadzieniem...),

21) czekoladki (praliny)

– stanowiące załącznik nr 1 [2] do rozporządzenia.

[1] § 1 pkt 3 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 14 marca 2008 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej wyrobów kakaowych i czekoladowych (Dz.U. Nr 54, poz. 330). Zmiana weszła w życie 31 maja 2008 r.

[2] Załącznik nr 1 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 2 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 14 marca 2008 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej wyrobów kakaowych i czekoladowych (Dz.U. Nr 54, poz. 330). Zmiana weszła w życie 31 maja 2008 r.

Wersja obowiązująca od 2008-05-31

[Szczegółowe wymagania w zakresie jakości handlowej] Określa się szczegółowe wymagania w zakresie jakości handlowej:

1) tłuszczu kakaowego,

2) kakao (kakao w proszku),

3) [1] kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu),

4) czekolady sproszkowanej (czekolady w proszku),

5) czekolady do picia (słodzonego kakao, słodzonego kakao w proszku),

6) czekolady,

7) czekolady „ vermicelli” (czekolady „płatki”),

8) czekolady „couverture”,

9) czekolady „Gianduja”,

10) czekolady mlecznej,

11) czekolady mlecznej „vermicelli”,

12) czekolady mlecznej „couverture”,

13) czekolady mleczno-orzechowej „Gianduja”,

14) czekolady śmietankowej,

15) czekolady mlecznej odtłuszczonej,

16) czekolady mlecznej familijnej,

17) białej czekolady,

18) czekolady a la taza,

19) czekolady familiar a la taza,

20) czekolady nadziewanej (czekolady nadziewanej..., czekolady z... w środku, czekolady z nadzieniem...),

21) czekoladki (praliny)

– stanowiące załącznik nr 1 [2] do rozporządzenia.

[1] § 1 pkt 3 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 14 marca 2008 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej wyrobów kakaowych i czekoladowych (Dz.U. Nr 54, poz. 330). Zmiana weszła w życie 31 maja 2008 r.

[2] Załącznik nr 1 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 2 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 14 marca 2008 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej wyrobów kakaowych i czekoladowych (Dz.U. Nr 54, poz. 330). Zmiana weszła w życie 31 maja 2008 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2003-01-01 do 2008-05-30

Określa się szczegółowe wymagania w zakresie jakości handlowej:

1) tłuszczu kakaowego,

2) kakao (kakao w proszku),

3) kakao niskotłuszczowego (kakao niskotłuszczowego w proszku),

4) czekolady sproszkowanej (czekolady w proszku),

5) czekolady do picia (słodzonego kakao, słodzonego kakao w proszku),

6) czekolady,

7) czekolady „ vermicelli” (czekolady „płatki”),

8) czekolady „couverture”,

9) czekolady „Gianduja”,

10) czekolady mlecznej,

11) czekolady mlecznej „vermicelli”,

12) czekolady mlecznej „couverture”,

13) czekolady mleczno-orzechowej „Gianduja”,

14) czekolady śmietankowej,

15) czekolady mlecznej odtłuszczonej,

16) czekolady mlecznej familijnej,

17) białej czekolady,

18) czekolady a la taza,

19) czekolady familiar a la taza,

20) czekolady nadziewanej (czekolady nadziewanej..., czekolady z... w środku, czekolady z nadzieniem...),

21) czekoladki (praliny)

– stanowiące załącznik nr 1 do rozporządzenia.