history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2003-04-08 do 2003-09-01

[Księgi kontroli] 1. Podmiot dokonujący przerobu lub zużycia spirytusu prowadzi księgi kontroli:

1) obrotu spirytusem i jego skażenia – według wzoru stanowiącego załącznik nr 6 do rozporządzenia,

2) przerobu spirytusu na ocet – według wzoru stanowiącego załącznik nr 7 do rozporządzenia.

2. W razie otrzymywania spirytusu powstałego w wyniku oczyszczania podmiot prowadzi księgę kontroli spirytusu powrotnego według wzoru stanowiącego załącznik nr 8 do rozporządzenia.

3. Podmiot prowadzący działalność w zakresie wytwarzania, wydzielania z innego wytworu, rektyfikacji, odwadniania i rozlewu spirytusu oraz wytwarzania i rozlewu napojów spirytusowych [6] prowadzi odpowiednio księgi kontroli:

1) obrotu spirytusami w magazynie – według wzoru stanowiącego załącznik nr 9 do rozporządzenia,

2) rektyfikacji i odwadniania spirytusu – według wzoru stanowiącego załącznik nr 10 do rozporządzenia,

3) produkcji i rozlewu wódek – według wzoru stanowiącego załącznik nr 11 do rozporządzenia.

4. Przepisu ust. 3 nie stosuje się do wytwarzania spirytusu w gorzelniach rolniczych.

[6] § 11 ust. 3 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 2 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 4 kwietnia 2003 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie wykonywania szczegółowego nadzoru podatkowego (Dz.U. Nr 59, poz. 523). Zmiana weszła w życie 8 kwietnia 2003 r.

Wersja obowiązująca od 2003-04-08 do 2003-09-01

[Księgi kontroli] 1. Podmiot dokonujący przerobu lub zużycia spirytusu prowadzi księgi kontroli:

1) obrotu spirytusem i jego skażenia – według wzoru stanowiącego załącznik nr 6 do rozporządzenia,

2) przerobu spirytusu na ocet – według wzoru stanowiącego załącznik nr 7 do rozporządzenia.

2. W razie otrzymywania spirytusu powstałego w wyniku oczyszczania podmiot prowadzi księgę kontroli spirytusu powrotnego według wzoru stanowiącego załącznik nr 8 do rozporządzenia.

3. Podmiot prowadzący działalność w zakresie wytwarzania, wydzielania z innego wytworu, rektyfikacji, odwadniania i rozlewu spirytusu oraz wytwarzania i rozlewu napojów spirytusowych [6] prowadzi odpowiednio księgi kontroli:

1) obrotu spirytusami w magazynie – według wzoru stanowiącego załącznik nr 9 do rozporządzenia,

2) rektyfikacji i odwadniania spirytusu – według wzoru stanowiącego załącznik nr 10 do rozporządzenia,

3) produkcji i rozlewu wódek – według wzoru stanowiącego załącznik nr 11 do rozporządzenia.

4. Przepisu ust. 3 nie stosuje się do wytwarzania spirytusu w gorzelniach rolniczych.

[6] § 11 ust. 3 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 2 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 4 kwietnia 2003 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie wykonywania szczegółowego nadzoru podatkowego (Dz.U. Nr 59, poz. 523). Zmiana weszła w życie 8 kwietnia 2003 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2002-09-28 do 2003-04-07

[Księgi kontroli] 1. Podmiot dokonujący przerobu lub zużycia spirytusu prowadzi księgi kontroli:

1) obrotu spirytusem i jego skażenia – według wzoru stanowiącego załącznik nr 6 do rozporządzenia,

2) przerobu spirytusu na ocet – według wzoru stanowiącego załącznik nr 7 do rozporządzenia.

2. W razie otrzymywania spirytusu powstałego w wyniku oczyszczania podmiot prowadzi księgę kontroli spirytusu powrotnego według wzoru stanowiącego załącznik nr 8 do rozporządzenia.

3. Podmiot prowadzący działalność w zakresie wytwarzania, wydzielania z innego wytworu, rektyfikacji, odwadniania i rozlewu spirytusu oraz wytwarzania i rozlewu wyrobów spirytusowych prowadzi odpowiednio księgi kontroli:

1) obrotu spirytusami w magazynie – według wzoru stanowiącego załącznik nr 9 do rozporządzenia,

2) rektyfikacji i odwadniania spirytusu – według wzoru stanowiącego załącznik nr 10 do rozporządzenia,

3) produkcji i rozlewu wódek – według wzoru stanowiącego załącznik nr 11 do rozporządzenia.

4. Przepisu ust. 3 nie stosuje się do wytwarzania spirytusu w gorzelniach rolniczych.