history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2010-01-01 do 2015-07-08

[Rodzaje norm wyżywienia] 1. Ustala się następujące normy wyżywienia:

1) podstawową – „P”,

2) dodatkową uzupełniającą – „DU”,

3) napojów – „N”.

2. Wymiar rzeczowy podstawowych grup produktów żywnościowych dla norm wyżywienia, o których mowa w ust. 1, określa załącznik do rozporządzenia.

3. Wartość składników rzeczowych norm wyżywienia, o których mowa w ust. 1, stanowi podstawę do ustalenia wartości pieniężnych tych norm.

4. [1] Do pobierania próbek żywności w stołówce wydziela się codziennie, na każdy obiekt przygotowujący posiłki w ramach stosowanych norm wyżywienia, produkty spożywcze o wartości pieniężnej normy, o której mowa w ust. 1 pkt 2.

[1] § 7 ust. 4 dodany przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 23 grudnia 2009 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie otrzymywania wyżywienia przez funkcjonariuszy Biura Ochrony Rządu (Dz.U. Nr 224, poz. 1807). Zmiana weszła w życie 1 stycznia 2010 r.

Wersja obowiązująca od 2010-01-01 do 2015-07-08

[Rodzaje norm wyżywienia] 1. Ustala się następujące normy wyżywienia:

1) podstawową – „P”,

2) dodatkową uzupełniającą – „DU”,

3) napojów – „N”.

2. Wymiar rzeczowy podstawowych grup produktów żywnościowych dla norm wyżywienia, o których mowa w ust. 1, określa załącznik do rozporządzenia.

3. Wartość składników rzeczowych norm wyżywienia, o których mowa w ust. 1, stanowi podstawę do ustalenia wartości pieniężnych tych norm.

4. [1] Do pobierania próbek żywności w stołówce wydziela się codziennie, na każdy obiekt przygotowujący posiłki w ramach stosowanych norm wyżywienia, produkty spożywcze o wartości pieniężnej normy, o której mowa w ust. 1 pkt 2.

[1] § 7 ust. 4 dodany przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 23 grudnia 2009 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie otrzymywania wyżywienia przez funkcjonariuszy Biura Ochrony Rządu (Dz.U. Nr 224, poz. 1807). Zmiana weszła w życie 1 stycznia 2010 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2002-08-16 do 2009-12-31

1. Ustala się następujące normy wyżywienia:

1) podstawową – „P”,

2) dodatkową uzupełniającą – „DU”,

3) napojów – „N”.

2. Wymiar rzeczowy podstawowych grup produktów żywnościowych dla norm wyżywienia, o których mowa w ust. 1, określa załącznik do rozporządzenia.

3. Wartość składników rzeczowych norm wyżywienia, o których mowa w ust. 1, stanowi podstawę do ustalenia wartości pieniężnych tych norm.