history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2003-10-24 do 2008-06-24

Rozdział 2

Pomoc na działania dotyczące poprawy przetwórstwa i marketingu artykułów rolnych i rybnych

§ 3. 1. Pomoc finansowa na przedsięwzięcia obejmujące poprawę przetwórstwa i marketingu artykułów rolnych i rybnych, zwana dalej „pomocą dla przetwórstwa", może być udzielana przedsiębiorcom prowadzącym działalność gospodarczą w zakresie:

1) przetwórstwa mleka,

2) uboju zwierząt rzeźnych, rozbioru mięsa lub jego przetwórstwa,

3) przetwórstwa ryb i innych organizmów wodnych,

4) przetwórstwa owoców i warzyw,

5) [4] usługowego przechowywania towarów zamrożonych lub schłodzonych, pochodzących z przetwórstwa, o którym mowa w pkt 1–4.

2. Pomoc dla przetwórstwa może być udzielana grupom producentów rolnych lub ich związkom, prowadzącym działalność w zakresie produkcji:

1) mleka,

2) żywca lub mięsa,

3) ryb i innych organizmów wodnych,

4) owoców i warzyw

oraz grupom producentów owoców i warzyw.

3. O pomoc dla przetwórstwa mogą ubiegać się podmioty prowadzące działalność w zakresie, o którym mowa w ust. 1 lub 2, przez okres co najmniej jednego roku obrachunkowego.

4. Szczegółowy wykaz działalności w zakresie, o którym mowa w ust. 1 i 2, określa załącznik nr 1a [5] do rozporządzenia.

[4] § 3 ust. 1 pkt 5 dodany przez § 1 pkt 3 rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 8 października 2003 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowego zakresu i kierunków działań oraz sposobów realizacji zadań Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa w zakresie gospodarowania środkami pochodzącymi z funduszy Unii Europejskiej (Dz.U. Nr 178, poz. 1739). Zmiana weszła w życie 24 października 2003 r.

[5] Załącznik nr 1a w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 13 rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 8 października 2003 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowego zakresu i kierunków działań oraz sposobów realizacji zadań Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa w zakresie gospodarowania środkami pochodzącymi z funduszy Unii Europejskiej (Dz.U. Nr 178, poz. 1739). Zmiana weszła w życie 24 października 2003 r.

Wersja obowiązująca od 2003-10-24 do 2008-06-24

Rozdział 2

Pomoc na działania dotyczące poprawy przetwórstwa i marketingu artykułów rolnych i rybnych

§ 3. 1. Pomoc finansowa na przedsięwzięcia obejmujące poprawę przetwórstwa i marketingu artykułów rolnych i rybnych, zwana dalej „pomocą dla przetwórstwa", może być udzielana przedsiębiorcom prowadzącym działalność gospodarczą w zakresie:

1) przetwórstwa mleka,

2) uboju zwierząt rzeźnych, rozbioru mięsa lub jego przetwórstwa,

3) przetwórstwa ryb i innych organizmów wodnych,

4) przetwórstwa owoców i warzyw,

5) [4] usługowego przechowywania towarów zamrożonych lub schłodzonych, pochodzących z przetwórstwa, o którym mowa w pkt 1–4.

2. Pomoc dla przetwórstwa może być udzielana grupom producentów rolnych lub ich związkom, prowadzącym działalność w zakresie produkcji:

1) mleka,

2) żywca lub mięsa,

3) ryb i innych organizmów wodnych,

4) owoców i warzyw

oraz grupom producentów owoców i warzyw.

3. O pomoc dla przetwórstwa mogą ubiegać się podmioty prowadzące działalność w zakresie, o którym mowa w ust. 1 lub 2, przez okres co najmniej jednego roku obrachunkowego.

4. Szczegółowy wykaz działalności w zakresie, o którym mowa w ust. 1 i 2, określa załącznik nr 1a [5] do rozporządzenia.

[4] § 3 ust. 1 pkt 5 dodany przez § 1 pkt 3 rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 8 października 2003 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowego zakresu i kierunków działań oraz sposobów realizacji zadań Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa w zakresie gospodarowania środkami pochodzącymi z funduszy Unii Europejskiej (Dz.U. Nr 178, poz. 1739). Zmiana weszła w życie 24 października 2003 r.

[5] Załącznik nr 1a w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 13 rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 8 października 2003 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowego zakresu i kierunków działań oraz sposobów realizacji zadań Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa w zakresie gospodarowania środkami pochodzącymi z funduszy Unii Europejskiej (Dz.U. Nr 178, poz. 1739). Zmiana weszła w życie 24 października 2003 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2003-07-30 do 2003-10-23

Rozdział 2

Pomoc na działania dotyczące poprawy przetwórstwa i marketingu artykułów rolnych i rybnych

§ 3. 1. Pomoc finansowa na przedsięwzięcia obejmujące poprawę przetwórstwa i marketingu artykułów rolnych i rybnych, zwana dalej „pomocą dla przetwórstwa", może być udzielana przedsiębiorcom prowadzącym działalność gospodarczą w zakresie:

1) przetwórstwa mleka,

2) uboju zwierząt rzeźnych, rozbioru mięsa lub jego przetwórstwa,

3) przetwórstwa ryb i innych organizmów wodnych,

4) przetwórstwa owoców i warzyw.

2. Pomoc dla przetwórstwa może być udzielana grupom producentów rolnych lub ich związkom, prowadzącym działalność w zakresie produkcji:

1) mleka,

2) żywca lub mięsa,

3) ryb i innych organizmów wodnych,

4) owoców i warzyw

oraz grupom producentów owoców i warzyw.

3. O pomoc dla przetwórstwa mogą ubiegać się podmioty prowadzące działalność w zakresie, o którym mowa w ust. 1 lub 2, przez okres co najmniej jednego roku obrachunkowego.

4. [3] Szczegółowy wykaz działalności w zakresie, o którym mowa w ust. 1 i 2, określa załącznik nr 1a [4] do rozporządzenia.

[3] § 3 ust. 4 dodany przez § 1 pkt 2 rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 15 kwietnia 2003 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowego zakresu i kierunków działań oraz sposobów realizacji zadań Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa w zakresie gospodarowania środkami pochodzącymi z funduszy Unii Europejskiej (Dz.U. Nr 129, poz. 1177). Zmiana weszła w życie 30 lipca 2003 r.

[4] Załącznik nr 1a dodany przez § 1 pkt 18 rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 15 kwietnia 2003 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowego zakresu i kierunków działań oraz sposobów realizacji zadań Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa w zakresie gospodarowania środkami pochodzącymi z funduszy Unii Europejskiej (Dz.U. Nr 129, poz. 1177). Zmiana weszła w życie 30 lipca 2003 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2002-12-28 do 2003-07-29

Rozdział 2

Pomoc na działania dotyczące poprawy przetwórstwa i marketingu artykułów rolnych i rybnych

§ 3. 1. Pomoc finansowa na przedsięwzięcia obejmujące poprawę przetwórstwa i marketingu artykułów rolnych i rybnych, zwana dalej „pomocą dla przetwórstwa", może być udzielana przedsiębiorcom prowadzącym działalność gospodarczą w zakresie:

1) przetwórstwa mleka,

2) uboju zwierząt rzeźnych, rozbioru mięsa lub jego przetwórstwa,

3) przetwórstwa ryb i innych organizmów wodnych,

4) przetwórstwa owoców i warzyw.

2. [2] Pomoc dla przetwórstwa może być udzielana grupom producentów rolnych lub ich związkom, prowadzącym działalność w zakresie produkcji:

1) mleka,

2) żywca lub mięsa,

3) ryb i innych organizmów wodnych,

4) owoców i warzyw

oraz grupom producentów owoców i warzyw.

3. O pomoc dla przetwórstwa mogą ubiegać się podmioty prowadzące działalność w zakresie, o którym mowa w ust. 1 lub 2, przez okres co najmniej jednego roku obrachunkowego.

[2] § 3 ust. 2 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 10 grudnia 2002 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowego zakresu i kierunków działań oraz sposobów realizacji zadań Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa w zakresie gospodarowania środkami pochodzącymi z funduszy Unii Europejskiej (Dz.U. Nr 222, poz. 1866). Zmiana weszła w życie 28 grudnia 2002 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2002-07-09 do 2002-12-27

Rozdział 2

Pomoc na działania dotyczące poprawy przetwórstwa i marketingu artykułów rolnych i rybnych

§ 3. 1. Pomoc finansowa na przedsięwzięcia obejmujące poprawę przetwórstwa i marketingu artykułów rolnych i rybnych, zwana dalej „pomocą dla przetwórstwa", może być udzielana przedsiębiorcom prowadzącym działalność gospodarczą w zakresie:

1) przetwórstwa mleka,

2) uboju zwierząt rzeźnych, rozbioru mięsa lub jego przetwórstwa,

3) przetwórstwa ryb i innych organizmów wodnych,

4) przetwórstwa owoców i warzyw.

2. Pomoc dla przetwórstwa może być udzielana grupom producentów rolnych lub ich związkom w rozumieniu przepisów o grupach producentów rolnych i ich związkach, prowadzącym działalność w zakresie produkcji:

1) mleka,

2) żywca lub mięsa,

3) ryb i innych organizmów wodnych,

4) owoców i warzyw.

3. O pomoc dla przetwórstwa mogą ubiegać się podmioty prowadzące działalność w zakresie, o którym mowa w ust. 1 lub 2, przez okres co najmniej jednego roku obrachunkowego.