Wersja obowiązująca od 2003-10-24 do 2008-06-24
1. Pomoc finansowa na przedsięwzięcia obejmujące poprawę przetwórstwa i marketingu artykułów rolnych i rybnych, zwana dalej „pomocą dla przetwórstwa", może być udzielana przedsiębiorcom prowadzącym działalność gospodarczą w zakresie:
1) przetwórstwa mleka,
2) uboju zwierząt rzeźnych, rozbioru mięsa lub jego przetwórstwa,
3) przetwórstwa ryb i innych organizmów wodnych,
4) przetwórstwa owoców i warzyw,
5) [4] usługowego przechowywania towarów zamrożonych lub schłodzonych, pochodzących z przetwórstwa, o którym mowa w pkt 1–4.
2. Pomoc dla przetwórstwa może być udzielana grupom producentów rolnych lub ich związkom, prowadzącym działalność w zakresie produkcji:
1) mleka,
2) żywca lub mięsa,
3) ryb i innych organizmów wodnych,
4) owoców i warzyw
oraz grupom producentów owoców i warzyw.
3. O pomoc dla przetwórstwa mogą ubiegać się podmioty prowadzące działalność w zakresie, o którym mowa w ust. 1 lub 2, przez okres co najmniej jednego roku obrachunkowego.
4. Szczegółowy wykaz działalności w zakresie, o którym mowa w ust. 1 i 2, określa załącznik nr 1a [5] do rozporządzenia.
[4] § 3 ust. 1 pkt 5 dodany przez § 1 pkt 3 rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 8 października 2003 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowego zakresu i kierunków działań oraz sposobów realizacji zadań Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa w zakresie gospodarowania środkami pochodzącymi z funduszy Unii Europejskiej (Dz.U. Nr 178, poz. 1739). Zmiana weszła w życie 24 października 2003 r.
[5] Załącznik nr 1a w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 13 rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 8 października 2003 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowego zakresu i kierunków działań oraz sposobów realizacji zadań Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa w zakresie gospodarowania środkami pochodzącymi z funduszy Unii Europejskiej (Dz.U. Nr 178, poz. 1739). Zmiana weszła w życie 24 października 2003 r.
Wersja obowiązująca od 2003-10-24 do 2008-06-24
1. Pomoc finansowa na przedsięwzięcia obejmujące poprawę przetwórstwa i marketingu artykułów rolnych i rybnych, zwana dalej „pomocą dla przetwórstwa", może być udzielana przedsiębiorcom prowadzącym działalność gospodarczą w zakresie:
1) przetwórstwa mleka,
2) uboju zwierząt rzeźnych, rozbioru mięsa lub jego przetwórstwa,
3) przetwórstwa ryb i innych organizmów wodnych,
4) przetwórstwa owoców i warzyw,
5) [4] usługowego przechowywania towarów zamrożonych lub schłodzonych, pochodzących z przetwórstwa, o którym mowa w pkt 1–4.
2. Pomoc dla przetwórstwa może być udzielana grupom producentów rolnych lub ich związkom, prowadzącym działalność w zakresie produkcji:
1) mleka,
2) żywca lub mięsa,
3) ryb i innych organizmów wodnych,
4) owoców i warzyw
oraz grupom producentów owoców i warzyw.
3. O pomoc dla przetwórstwa mogą ubiegać się podmioty prowadzące działalność w zakresie, o którym mowa w ust. 1 lub 2, przez okres co najmniej jednego roku obrachunkowego.
4. Szczegółowy wykaz działalności w zakresie, o którym mowa w ust. 1 i 2, określa załącznik nr 1a [5] do rozporządzenia.
[4] § 3 ust. 1 pkt 5 dodany przez § 1 pkt 3 rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 8 października 2003 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowego zakresu i kierunków działań oraz sposobów realizacji zadań Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa w zakresie gospodarowania środkami pochodzącymi z funduszy Unii Europejskiej (Dz.U. Nr 178, poz. 1739). Zmiana weszła w życie 24 października 2003 r.
[5] Załącznik nr 1a w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 13 rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 8 października 2003 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowego zakresu i kierunków działań oraz sposobów realizacji zadań Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa w zakresie gospodarowania środkami pochodzącymi z funduszy Unii Europejskiej (Dz.U. Nr 178, poz. 1739). Zmiana weszła w życie 24 października 2003 r.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2003-07-30 do 2003-10-23
1. Pomoc finansowa na przedsięwzięcia obejmujące poprawę przetwórstwa i marketingu artykułów rolnych i rybnych, zwana dalej „pomocą dla przetwórstwa", może być udzielana przedsiębiorcom prowadzącym działalność gospodarczą w zakresie:
1) przetwórstwa mleka,
2) uboju zwierząt rzeźnych, rozbioru mięsa lub jego przetwórstwa,
3) przetwórstwa ryb i innych organizmów wodnych,
4) przetwórstwa owoców i warzyw.
2. Pomoc dla przetwórstwa może być udzielana grupom producentów rolnych lub ich związkom, prowadzącym działalność w zakresie produkcji:
1) mleka,
2) żywca lub mięsa,
3) ryb i innych organizmów wodnych,
4) owoców i warzyw
oraz grupom producentów owoców i warzyw.
3. O pomoc dla przetwórstwa mogą ubiegać się podmioty prowadzące działalność w zakresie, o którym mowa w ust. 1 lub 2, przez okres co najmniej jednego roku obrachunkowego.
4. [3] Szczegółowy wykaz działalności w zakresie, o którym mowa w ust. 1 i 2, określa załącznik nr 1a [4] do rozporządzenia.
[3] § 3 ust. 4 dodany przez § 1 pkt 2 rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 15 kwietnia 2003 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowego zakresu i kierunków działań oraz sposobów realizacji zadań Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa w zakresie gospodarowania środkami pochodzącymi z funduszy Unii Europejskiej (Dz.U. Nr 129, poz. 1177). Zmiana weszła w życie 30 lipca 2003 r.
[4] Załącznik nr 1a dodany przez § 1 pkt 18 rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 15 kwietnia 2003 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowego zakresu i kierunków działań oraz sposobów realizacji zadań Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa w zakresie gospodarowania środkami pochodzącymi z funduszy Unii Europejskiej (Dz.U. Nr 129, poz. 1177). Zmiana weszła w życie 30 lipca 2003 r.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2002-12-28 do 2003-07-29
1. Pomoc finansowa na przedsięwzięcia obejmujące poprawę przetwórstwa i marketingu artykułów rolnych i rybnych, zwana dalej „pomocą dla przetwórstwa", może być udzielana przedsiębiorcom prowadzącym działalność gospodarczą w zakresie:
1) przetwórstwa mleka,
2) uboju zwierząt rzeźnych, rozbioru mięsa lub jego przetwórstwa,
3) przetwórstwa ryb i innych organizmów wodnych,
4) przetwórstwa owoców i warzyw.
2. [2] Pomoc dla przetwórstwa może być udzielana grupom producentów rolnych lub ich związkom, prowadzącym działalność w zakresie produkcji:
1) mleka,
2) żywca lub mięsa,
3) ryb i innych organizmów wodnych,
4) owoców i warzyw
oraz grupom producentów owoców i warzyw.
3. O pomoc dla przetwórstwa mogą ubiegać się podmioty prowadzące działalność w zakresie, o którym mowa w ust. 1 lub 2, przez okres co najmniej jednego roku obrachunkowego.
[2] § 3 ust. 2 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 10 grudnia 2002 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowego zakresu i kierunków działań oraz sposobów realizacji zadań Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa w zakresie gospodarowania środkami pochodzącymi z funduszy Unii Europejskiej (Dz.U. Nr 222, poz. 1866). Zmiana weszła w życie 28 grudnia 2002 r.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2002-07-09 do 2002-12-27
1. Pomoc finansowa na przedsięwzięcia obejmujące poprawę przetwórstwa i marketingu artykułów rolnych i rybnych, zwana dalej „pomocą dla przetwórstwa", może być udzielana przedsiębiorcom prowadzącym działalność gospodarczą w zakresie:
1) przetwórstwa mleka,
2) uboju zwierząt rzeźnych, rozbioru mięsa lub jego przetwórstwa,
3) przetwórstwa ryb i innych organizmów wodnych,
4) przetwórstwa owoców i warzyw.
2. Pomoc dla przetwórstwa może być udzielana grupom producentów rolnych lub ich związkom w rozumieniu przepisów o grupach producentów rolnych i ich związkach, prowadzącym działalność w zakresie produkcji:
1) mleka,
2) żywca lub mięsa,
3) ryb i innych organizmów wodnych,
4) owoców i warzyw.
3. O pomoc dla przetwórstwa mogą ubiegać się podmioty prowadzące działalność w zakresie, o którym mowa w ust. 1 lub 2, przez okres co najmniej jednego roku obrachunkowego.