Wersja obowiązująca od 2003-11-21 do 2004-05-01
W przypadku powstania na rynku mleka i przetworów mlecznych sytuacji wskazującej na możliwość wystąpienia poważnych zakłóceń równowagi rynkowej Agencja może stosować dopłaty do przechowywania, wyprodukowanych przez zakłady przetwórcze wpisane do rejestru zakładów, następujących przetworów mlecznych:
1) masła niesolonego o minimalnej zawartości tłuszczu 82% i maksymalnej zawartości wody nieprzekraczającej 16%,
2) masła solonego o minimalnej zawartości tłuszczu 80% i maksymalnej zawartości wody nieprzekraczającej 16%,
3) odtłuszczonego mleka w proszku,
4) [53] śmietanki o zawartości tłuszczu od 35 % do 65 %,
5) serów o co najmniej trzymiesięcznym okresie dojrzewania.
[53] Art. 30 pkt 4 w brzmieniu ustalonym przez art. 1 pkt 27 ustawy z dnia 17 października 2003 r. o zmianie ustawy o regulacji rynku mleka i przetworów mlecznych (Dz.U. Nr 189, poz. 1853). Zmiana weszła w życie 21 listopada 2003 r.
Wersja obowiązująca od 2003-11-21 do 2004-05-01
W przypadku powstania na rynku mleka i przetworów mlecznych sytuacji wskazującej na możliwość wystąpienia poważnych zakłóceń równowagi rynkowej Agencja może stosować dopłaty do przechowywania, wyprodukowanych przez zakłady przetwórcze wpisane do rejestru zakładów, następujących przetworów mlecznych:
1) masła niesolonego o minimalnej zawartości tłuszczu 82% i maksymalnej zawartości wody nieprzekraczającej 16%,
2) masła solonego o minimalnej zawartości tłuszczu 80% i maksymalnej zawartości wody nieprzekraczającej 16%,
3) odtłuszczonego mleka w proszku,
4) [53] śmietanki o zawartości tłuszczu od 35 % do 65 %,
5) serów o co najmniej trzymiesięcznym okresie dojrzewania.
[53] Art. 30 pkt 4 w brzmieniu ustalonym przez art. 1 pkt 27 ustawy z dnia 17 października 2003 r. o zmianie ustawy o regulacji rynku mleka i przetworów mlecznych (Dz.U. Nr 189, poz. 1853). Zmiana weszła w życie 21 listopada 2003 r.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2002-01-01 do 2003-11-20
W przypadku powstania na rynku mleka i przetworów mlecznych sytuacji wskazującej na możliwość wystąpienia poważnych zakłóceń równowagi rynkowej Agencja może stosować dopłaty do przechowywania, wyprodukowanych przez zakłady przetwórcze wpisane do rejestru zakładów, następujących przetworów mlecznych:
1) masła niesolonego o minimalnej zawartości tłuszczu 82% i maksymalnej zawartości wody nieprzekraczającej 16%,
2) masła solonego o minimalnej zawartości tłuszczu 80% i maksymalnej zawartości wody nieprzekraczającej 16%,
3) odtłuszczonego mleka w proszku,
4) śmietanki o zawartości tłuszczu od 35% do 85%,
5) serów o co najmniej trzymiesięcznym okresie dojrzewania.