history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2003-11-21 do 2004-05-01

Rozdział 4

Dopłaty do przechowywania i konsumpcji przetworów mlecznych

Art. 30. W przypadku powstania na rynku mleka i przetworów mlecznych sytuacji wskazującej na możliwość wystąpienia poważnych zakłóceń równowagi rynkowej Agencja może stosować dopłaty do przechowywania, wyprodukowanych przez zakłady przetwórcze wpisane do rejestru zakładów, następujących przetworów mlecznych:

1) masła niesolonego o minimalnej zawartości tłuszczu 82% i maksymalnej zawartości wody nieprzekraczającej 16%,

2) masła solonego o minimalnej zawartości tłuszczu 80% i maksymalnej zawartości wody nieprzekraczającej 16%,

3) odtłuszczonego mleka w proszku,

4) [53] śmietanki o zawartości tłuszczu od 35 % do 65 %,

5) serów o co najmniej trzymiesięcznym okresie dojrzewania.

[53] Art. 30 pkt 4 w brzmieniu ustalonym przez art. 1 pkt 27 ustawy z dnia 17 października 2003 r. o zmianie ustawy o regulacji rynku mleka i przetworów mlecznych (Dz.U. Nr 189, poz. 1853). Zmiana weszła w życie 21 listopada 2003 r.

Wersja obowiązująca od 2003-11-21 do 2004-05-01

Rozdział 4

Dopłaty do przechowywania i konsumpcji przetworów mlecznych

Art. 30. W przypadku powstania na rynku mleka i przetworów mlecznych sytuacji wskazującej na możliwość wystąpienia poważnych zakłóceń równowagi rynkowej Agencja może stosować dopłaty do przechowywania, wyprodukowanych przez zakłady przetwórcze wpisane do rejestru zakładów, następujących przetworów mlecznych:

1) masła niesolonego o minimalnej zawartości tłuszczu 82% i maksymalnej zawartości wody nieprzekraczającej 16%,

2) masła solonego o minimalnej zawartości tłuszczu 80% i maksymalnej zawartości wody nieprzekraczającej 16%,

3) odtłuszczonego mleka w proszku,

4) [53] śmietanki o zawartości tłuszczu od 35 % do 65 %,

5) serów o co najmniej trzymiesięcznym okresie dojrzewania.

[53] Art. 30 pkt 4 w brzmieniu ustalonym przez art. 1 pkt 27 ustawy z dnia 17 października 2003 r. o zmianie ustawy o regulacji rynku mleka i przetworów mlecznych (Dz.U. Nr 189, poz. 1853). Zmiana weszła w życie 21 listopada 2003 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2002-01-01 do 2003-11-20

Rozdział 4

Dopłaty do przechowywania i konsumpcji przetworów mlecznych

Art. 30. W przypadku powstania na rynku mleka i przetworów mlecznych sytuacji wskazującej na możliwość wystąpienia poważnych zakłóceń równowagi rynkowej Agencja może stosować dopłaty do przechowywania, wyprodukowanych przez zakłady przetwórcze wpisane do rejestru zakładów, następujących przetworów mlecznych:

1) masła niesolonego o minimalnej zawartości tłuszczu 82% i maksymalnej zawartości wody nieprzekraczającej 16%,

2) masła solonego o minimalnej zawartości tłuszczu 80% i maksymalnej zawartości wody nieprzekraczającej 16%,

3) odtłuszczonego mleka w proszku,

4) śmietanki o zawartości tłuszczu od 35% do 85%,

5) serów o co najmniej trzymiesięcznym okresie dojrzewania.