Wersja obowiązująca od 2002-09-21 do 2004-08-02
[Czynności kontrolne] 1. Kontroli, o której mowa w § 8, dokonuje osoba legitymująca się pisemnym upoważnieniem organu uprawnionego do kontroli.
2. [12] Wykonywanie czynności kontrolnych powinno odbywać się w obecności kierownika kontrolowanego obiektu hotelarskiego lub osoby upoważnionej do zastępowania go, z zastrzeżeniem ust. 2a.
2a. [13] W przypadku nieobecności kierownika lub osoby upoważnionej do zastępowania go można wykonywać wyłącznie te czynności kontrolne, o których terminie przeprowadzenia uprzednio powiadomiono kierownika obiektu.
3. Z przebiegu kontroli sporządza się protokół. Protokół podpisuje osoba kontrolująca oraz kierownik obiektu lub osoba zastępująca go, które mogą zgłosić do protokołu swoje uwagi.
4. Organ kontrolujący przekazuje odpis protokołu organowi prowadzącemu ewidencję obiektu.
5. [14] Jeżeli wyniki przeprowadzonej kontroli obiektu hotelarskiego wskazują na to, że zachodzą przesłanki zmiany rodzaju, do którego obiekt został zaszeregowany, lub obniżenia nadanej mu kategorii, wojewoda dokonuje ponownej oceny obiektu, z zastrzeżeniem ust. 6.
6. [15] Wojewoda może odstąpić od ponownej oceny obiektu, o której mowa w ust. 5, jeżeli przedsiębiorca wyraził zgodę na zmianę rodzaju, do którego obiekt został zaszeregowany, lub obniżenie nadanej mu kategorii.
[12] § 9 ust. 2 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 6 lit. a) rozporządzenia Ministra Gospodarki z dnia 8 sierpnia 2002 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz.U. Nr 142, poz. 1190). Zmiana weszła w życie 21 września 2002 r.
[13] § 9 ust. 2a dodany przez § 1 pkt 6 lit. b) rozporządzenia Ministra Gospodarki z dnia 8 sierpnia 2002 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz.U. Nr 142, poz. 1190). Zmiana weszła w życie 21 września 2002 r.
[14] § 9 ust. 5 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 6 lit. c) rozporządzenia Ministra Gospodarki z dnia 8 sierpnia 2002 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz.U. Nr 142, poz. 1190). Zmiana weszła w życie 21 września 2002 r.
[15] § 9 ust. 6 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 6 lit. d) rozporządzenia Ministra Gospodarki z dnia 8 sierpnia 2002 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz.U. Nr 142, poz. 1190). Zmiana weszła w życie 21 września 2002 r.
Wersja obowiązująca od 2002-09-21 do 2004-08-02
[Czynności kontrolne] 1. Kontroli, o której mowa w § 8, dokonuje osoba legitymująca się pisemnym upoważnieniem organu uprawnionego do kontroli.
2. [12] Wykonywanie czynności kontrolnych powinno odbywać się w obecności kierownika kontrolowanego obiektu hotelarskiego lub osoby upoważnionej do zastępowania go, z zastrzeżeniem ust. 2a.
2a. [13] W przypadku nieobecności kierownika lub osoby upoważnionej do zastępowania go można wykonywać wyłącznie te czynności kontrolne, o których terminie przeprowadzenia uprzednio powiadomiono kierownika obiektu.
3. Z przebiegu kontroli sporządza się protokół. Protokół podpisuje osoba kontrolująca oraz kierownik obiektu lub osoba zastępująca go, które mogą zgłosić do protokołu swoje uwagi.
4. Organ kontrolujący przekazuje odpis protokołu organowi prowadzącemu ewidencję obiektu.
5. [14] Jeżeli wyniki przeprowadzonej kontroli obiektu hotelarskiego wskazują na to, że zachodzą przesłanki zmiany rodzaju, do którego obiekt został zaszeregowany, lub obniżenia nadanej mu kategorii, wojewoda dokonuje ponownej oceny obiektu, z zastrzeżeniem ust. 6.
6. [15] Wojewoda może odstąpić od ponownej oceny obiektu, o której mowa w ust. 5, jeżeli przedsiębiorca wyraził zgodę na zmianę rodzaju, do którego obiekt został zaszeregowany, lub obniżenie nadanej mu kategorii.
[12] § 9 ust. 2 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 6 lit. a) rozporządzenia Ministra Gospodarki z dnia 8 sierpnia 2002 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz.U. Nr 142, poz. 1190). Zmiana weszła w życie 21 września 2002 r.
[13] § 9 ust. 2a dodany przez § 1 pkt 6 lit. b) rozporządzenia Ministra Gospodarki z dnia 8 sierpnia 2002 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz.U. Nr 142, poz. 1190). Zmiana weszła w życie 21 września 2002 r.
[14] § 9 ust. 5 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 6 lit. c) rozporządzenia Ministra Gospodarki z dnia 8 sierpnia 2002 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz.U. Nr 142, poz. 1190). Zmiana weszła w życie 21 września 2002 r.
[15] § 9 ust. 6 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 6 lit. d) rozporządzenia Ministra Gospodarki z dnia 8 sierpnia 2002 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz.U. Nr 142, poz. 1190). Zmiana weszła w życie 21 września 2002 r.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2001-07-06 do 2002-09-20
[Czynności kontrolne] 1. Kontroli, o której mowa w § 8, dokonuje osoba legitymująca się pisemnym upoważnieniem organu uprawnionego do kontroli.
2. Wykonanie czynności kontrolnych powinno odbywać się, w miarę możności, w obecności kierownika kontrolowanego obiektu hotelarskiego lub osoby upoważnionej do zastępowania go.
3. Z przebiegu kontroli sporządza się protokół. Protokół podpisuje osoba kontrolująca oraz kierownik obiektu lub osoba zastępująca go, które mogą zgłosić do protokołu swoje uwagi.
4. Organ kontrolujący przekazuje odpis protokołu organowi prowadzącemu ewidencję obiektu.
5. Jeżeli wyniki przeprowadzonej kontroli obiektu hotelarskiego wskazują na to, że zachodzą przesłanki zmiany rodzaju, do którego obiekt został zaszeregowany, lub obniżenia nadanej mu kategorii, wojewoda dokonuje ponownej oceny obiektu.