Wersja obowiązująca od 2004.01.01 do 2004.05.01

Rozdział 2

Organizacja rynku owoców i warzyw

Art. 3. Organizacja rynku owoców i warzyw obejmuje:

1) funkcjonowanie grup producentów owoców lub warzyw, zwanych dalej „grupami”,

2) [2] (uchylony),

3) [3] (uchylony).

[2] Art. 3 pkt 2 uchylony przez art. 41 pkt 2 ustawy z dnia 19 grudnia 2003 r. o organizacji rynków owoców i warzyw, rynku chmielu, rynku tytoniu oraz rynku suszu paszowego (Dz.U. Nr 223, poz. 2221). Zmiana weszła w życie 1 stycznia 2004 r.

[3] Art. 3 pkt 3 uchylony przez art. 41 pkt 2 ustawy z dnia 19 grudnia 2003 r. o organizacji rynków owoców i warzyw, rynku chmielu, rynku tytoniu oraz rynku suszu paszowego (Dz.U. Nr 223, poz. 2221). Zmiana weszła w życie 1 stycznia 2004 r.

Wersja obowiązująca od 2004.01.01 do 2004.05.01

Rozdział 2

Organizacja rynku owoców i warzyw

Art. 3. Organizacja rynku owoców i warzyw obejmuje:

1) funkcjonowanie grup producentów owoców lub warzyw, zwanych dalej „grupami”,

2) [2] (uchylony),

3) [3] (uchylony).

[2] Art. 3 pkt 2 uchylony przez art. 41 pkt 2 ustawy z dnia 19 grudnia 2003 r. o organizacji rynków owoców i warzyw, rynku chmielu, rynku tytoniu oraz rynku suszu paszowego (Dz.U. Nr 223, poz. 2221). Zmiana weszła w życie 1 stycznia 2004 r.

[3] Art. 3 pkt 3 uchylony przez art. 41 pkt 2 ustawy z dnia 19 grudnia 2003 r. o organizacji rynków owoców i warzyw, rynku chmielu, rynku tytoniu oraz rynku suszu paszowego (Dz.U. Nr 223, poz. 2221). Zmiana weszła w życie 1 stycznia 2004 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2001.07.19 do 2003.12.31

Rozdział 2

Organizacja rynku owoców i warzyw

Art. 3. Organizacja rynku owoców i warzyw obejmuje:

1) funkcjonowanie grup producentów owoców lub warzyw, zwanych dalej „grupami”,

2) udzielanie pomocy finansowej grupom,

3) ustalanie warunków wycofywania z obrotu owoców i warzyw przez grupy.