history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2002-10-26 do 2008-07-25

Rozdział 5

Zakres i metody prowadzenia oceny wartości hodowlanej świń

§ 26. [4] 1. Ocena wartości hodowlanej świń obejmuje:

1) ocenę użytkowości tucznej i rzeźnej dokonywanej w okresie życia lub po uboju,

2) ocenę użytkowości rozpłodowej.

2. Ocena wartości hodowlanej świń jest prowadzona z uwzględnieniem płci, wieku i rasy ocenianych zwierząt.

[4] § 26 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 4 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 26 września 2002 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie zakresu i metod prowadzenia oceny wartości użytkowej i hodowlanej zwierząt oraz sposobu oznakowania i identyfikacji zwierząt do celów hodowlanych (Dz.U. Nr 169, poz. 1389). Zmiana weszła w życie 26 października 2002 r.

Wersja obowiązująca od 2002-10-26 do 2008-07-25

Rozdział 5

Zakres i metody prowadzenia oceny wartości hodowlanej świń

§ 26. [4] 1. Ocena wartości hodowlanej świń obejmuje:

1) ocenę użytkowości tucznej i rzeźnej dokonywanej w okresie życia lub po uboju,

2) ocenę użytkowości rozpłodowej.

2. Ocena wartości hodowlanej świń jest prowadzona z uwzględnieniem płci, wieku i rasy ocenianych zwierząt.

[4] § 26 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 4 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 26 września 2002 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie zakresu i metod prowadzenia oceny wartości użytkowej i hodowlanej zwierząt oraz sposobu oznakowania i identyfikacji zwierząt do celów hodowlanych (Dz.U. Nr 169, poz. 1389). Zmiana weszła w życie 26 października 2002 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 1999-06-11 do 2002-10-25

Rozdział 5

Zakres i metody prowadzenia oceny wartości hodowlanej świń

§ 26. Ocena wartości hodowlanej świń obejmuje określenie użytkowości tucznej i rzeźnej, z uwzględnieniem płci i wieku zwierząt.