history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2001-04-01 do 2002-12-31

[Warunki mikrobiologiczne dla pasz i karmy dla zwierząt] 1. Podmiot wprowadzający do obrotu pasze, w tym również karmę dla zwierząt domowych, oraz dodatki do pasz pochodzenia zwierzęcego powinien zapewnić, aby odpowiadały one warunkom mikrobiologicznym określonym w załączniku do rozporządzenia.

2. Do obrotu jako pasza i dodatki do pasz pochodzenia zwierzęcego dla zwierząt przeżuwających nie może być wprowadzane przetworzone białko zwierząt, z wyjątkiem białka mleka [1].

3. Do obrotu nie mogą być wprowadzane pasze i dodatki do pasz zawierające antybiotyki:

1) cynk-bacytracyna,

2) spiramycyna,

3) virginiamycyna,

4) fosforan tylozyny.

[1] § 11 ust. 2 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 19 marca 2001 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych warunków weterynaryjnych wymaganych przy zarobkowym wytwarzaniu, przetwarzaniu, obrocie lub składowaniu niejadalnych surowców zwierzęcych, pasz oraz dodatków do pasz (Dz.U. Nr 22, poz. 254). Zmiana weszła w życie 1 kwietnia 2001 r.

Wersja obowiązująca od 2001-04-01 do 2002-12-31

[Warunki mikrobiologiczne dla pasz i karmy dla zwierząt] 1. Podmiot wprowadzający do obrotu pasze, w tym również karmę dla zwierząt domowych, oraz dodatki do pasz pochodzenia zwierzęcego powinien zapewnić, aby odpowiadały one warunkom mikrobiologicznym określonym w załączniku do rozporządzenia.

2. Do obrotu jako pasza i dodatki do pasz pochodzenia zwierzęcego dla zwierząt przeżuwających nie może być wprowadzane przetworzone białko zwierząt, z wyjątkiem białka mleka [1].

3. Do obrotu nie mogą być wprowadzane pasze i dodatki do pasz zawierające antybiotyki:

1) cynk-bacytracyna,

2) spiramycyna,

3) virginiamycyna,

4) fosforan tylozyny.

[1] § 11 ust. 2 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 19 marca 2001 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych warunków weterynaryjnych wymaganych przy zarobkowym wytwarzaniu, przetwarzaniu, obrocie lub składowaniu niejadalnych surowców zwierzęcych, pasz oraz dodatków do pasz (Dz.U. Nr 22, poz. 254). Zmiana weszła w życie 1 kwietnia 2001 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 1999-07-20 do 2001-03-31

[Warunki mikrobiologiczne dla pasz i karmy dla zwierząt] 1. Podmiot wprowadzający do obrotu pasze, w tym również karmę dla zwierząt domowych, oraz dodatki do pasz pochodzenia zwierzęcego powinien zapewnić, aby odpowiadały one warunkom mikrobiologicznym określonym w załączniku do rozporządzenia.

2. Do obrotu jako pasza i dodatki do pasz pochodzenia zwierzęcego dla zwierząt przeżuwających nie może być wprowadzane przetworzone białko ssaków.

3. [1] Do obrotu nie mogą być wprowadzane pasze i dodatki do pasz zawierające antybiotyki:

1) cynk-bacytracyna,

2) spiramycyna,

3) virginiamycyna,

4) fosforan tylozyny.

[1] § 11 ust. 3 dodany przez § 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej z dnia 2 lipca 1999 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych warunków weterynaryjnych wymaganych przy zarobkowym wytwarzaniu, przetwarzaniu, obrocie lub składowaniu niejadalnych surowców zwierzęcych, pasz oraz dodatków do pasz (Dz.U. Nr 60, poz. 649). Zmiana weszła w życie 20 lipca 1999 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 1999-04-27 do 1999-07-19

[Warunki mikrobiologiczne dla pasz i karmy dla zwierząt ] 1. Podmiot wprowadzający do obrotu pasze, w tym również karmę dla zwierząt domowych, oraz dodatki do pasz pochodzenia zwierzęcego powinien zapewnić, aby odpowiadały one warunkom mikrobiologicznym określonym w załączniku do rozporządzenia.

2. Do obrotu jako pasza i dodatki do pasz pochodzenia zwierzęcego dla zwierząt przeżuwających nie może być wprowadzane przetworzone białko ssaków.