Jak szkoła powinna dokumentować sprzedaż posiłków przygotowywanych w działającej na terenie internatu kuchni
Stawka podatku dla czynności sprzedaży posiłków dla uczniów oraz nauczycieli szkół podstawowych.
Zwolnienie od podatku sprzedaży posiłków w stołówce szkolnej dla uczniów i pracowników pedagogicznych.
Czy sprzedaż posiłków pracownikom pedagogicznym (wychowawcom w internacie i nauczycielom) jest zwolniona od podatku, a pracownikom niepedagogicznym nie?
Zasady opodatkowania czynności sprzedaży obiadów w stołówce szkolnej na rzecz uczniów, pracowników pedagogicznych i niepedagogicznych, dla uczniów innej szkoły oraz dla Domu Samopomocy.
Czy sprzedaż obiadów uczniom i pracownikom szkoły (nauczyciele, pracownicy administracji i obsługi) oraz innym osobom związanym z działalnością statutową szkoły zwolniona jest od podatku od towarów i usług?
Czy sprzedaż obiadów w stołówce szkolnej dla uczniów i pracowników (nauczycieli i pracowników administracji i obsługi) opodatkowana jest podatkiem od towarów i usług (jeżeli tak to w jakiej wysokości), czy jest zwolniona od tego podatku?
Czy wymieniona sprzedaż uczniom i pracownikom Szkoły (nauczyciele, pracownicy administracji i obsługi oraz inne osoby związane z działalnością statutową Szkoły), zwolniona jest od podatku od towarów i usług?
Czy w świetle przepisów prawa podatkowego usługi stołówkowe, polegające na gotowaniu i wydawaniu posiłków w stołówce szkolnej uczniom i pracownikom szkoły podlegają opodatkowaniu podatkiem od towarów i usług VAT, a jeśli tak to jaką stawką?
Czy w świetle przepisów prawa podatkowego usługi stołówkowe polegające na gotowaniu i wydawaniu posiłków w stołówce szkolnej uczniom i pracownikom szkoły podlegają opodatkowaniu podatkiem od towarów i usług VAT, a jeśli tak to jaką stawką?
Czy w świetle przepisów prawa podatkowego usługi stołówkowe, polegające na gotowaniu i wydawaniu posiłków w stołówce szkolnej uczniom i pracownikom szkoły podlegają opodatkowaniu podatkiem od towarów i usług, a jeśli tak to jaką stawką?
Zwolnienia od podatku usług sprzedaży obiadów w stołówce szkolnej na rzecz uczniów i pracowników Szkoły.
Czy wydawanie posiłków w stołówce szkolnej na rzecz uczniów i pracowników na zasadach opisanych powyżej, opodatkowane jest podatkiem od towarów i usług?
Czy Wnioskodawca powinien naliczać podatek od towarów i usług od sprzedawanych obiadów dla nauczycieli i pozostałych pracowników?
Zakres zwolnienia od podatku usług sprzedaży obiadów w stołówce szkolnej na rzecz uczniów i pracowników szkoły.
Czy sprzedaż obiadów dla uczniów, pracowników szkoły oraz dla uczestników (uczniów) olimpiad i konkursów organizowanych w szkole jest zwolniona od podatku od towarów i usług?
Czy personel placówki kupujący posiłki w stołówce szkolnej nadal będzie zwolniony przedmiotowo od podatku od towarów i usług?