Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 13 października 2022 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0112-KDSL2-2.440.155.2022.1.IP
WIS Towar - produkt (...)
Zastosowanie stawki podatku VAT przy sprzedaży pieczywa świeżego i wyrobów ciastkarskich.
Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla wyrobów rozmrożonych, gotowych do spożycia po wypieczeniu sprzedawanym finalnym konsumentom.
Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla wyrobów zamrożonych, które są sprzedawane do punktów sprzedaży.
Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla dostawy pieczywa świeżego oraz wyrobów ciastkarskich poddanych obróbce technologicznej.
Opodatkowanie półproduktu wstępnie wypieczonego i zamrożonego oraz wyrobu gotowego rozmrożonego i dopieczonego.
w sprawie opodatkowania podatkiem VAT wg.stawki 7 % sprzedaży wyrobów cukierniczych :kwartetki, ciasteczka owsiane, paluchy z cukrem, paluszki piernikowe lukrowane, piernik TAFLO sklasyfikowane PKWiU 15.81.12.