Interpretacja indywidualna z dnia 25.03.2013, sygn. IBPP2/443-1242/12/RSz, Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach, sygn. IBPP2/443-1242/12/RSz
zastosowanie obniżonej stawki podatku do sprzedaży wyprodukowanej przez Wnioskodawcę śmietany
zastosowanie obniżonej stawki podatku do sprzedaży wyprodukowanej przez Wnioskodawcę śmietany
Jaką stawkę podatku VAT należy zastosować przy sprzedaży:- soku surowego (moszcz jabłkowy) wykorzystywany do produkcji win i koncentratów PKWiU 10.32;- odpadów z jabłek (wszelkie pozostałości z owoców i warzyw po wyprodukowaniu soków tj. obierki, skórki, wytłoki) PKWiU 10.39.30.0.
Stawka podatku dla sprzedaży gorących napoi za pomocą automatów sprzedających, sklasyfikowanych w PKWiU: 15.98.12 napoje bezalkoholowe pozostałe; 15.98.12-70.00 napoje bezalkoholowe zawierające tłuszcz mlekowy, pozostałe; 15.89.11-00.00 zupy i buliony oraz przetwory z nich.
Stawka podatku dla sprzedaży gorących napoi za pomocą automatów sprzedających, sklasyfikowanych w PKWiU: 15.98.12 napoje bezalkoholowe pozostałe; 15.98.12-70.00 napoje bezalkoholowe zawierające tłuszcz mlekowy, pozostałe; 15.89.11-00.00 zupy i buliony oraz przetwory z nich.
Stawka podatku mająca zastosowanie do dostawy produktów z zawartością kakao (dodatek smakowy PKWiU 15.8914-90.99).