Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 1 grudnia 2021 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0115-KDST2-2.440.343.2021.1.BM

WIS TOWAR - danie gotowe.

 

Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2021 r., poz. 1540, z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2021 r., poz. 685, z późn. zm.), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku (…) z dnia 28 października 2021 r. (data wpływu 29 października 2021 r.), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową.

 

Przedmiot wniosku: towar – danie (…)

 

Opis towaru: produkt zawierający w swoim składzie – zgodnie z deklaracją Wnioskodawcy – (…)

 

Rozstrzygnięcie: CN 2106

 

Stawka podatku od towarów i usług: 8%

 

Podstawa prawna: art. 41 ust. 2 ustawy, w związku z art. 146aa ust. 1 pkt 2 i ust. 1a oraz poz. 5 załącznika nr 3 do ustawy

 

Cel wydania WIS: określenie stawki podatku od towarów i usług

 

UZASADNIENIE

 

W dniu 29 października 2021r. Wnioskodawca złożył wniosek w zakresie sklasyfikowania towaru: danie (…), według Nomenklatury scalonej (CN) na potrzeby określenia stawki podatku od towarów i usług.

 

W treści wniosku przedstawiono następujący szczegółowy opis towaru.

 

(…)

 

(…) Danie (…). Gotowe danie z (…) inspirowane kuchnią (…). Danie to bazuje na (…).

 

(…)

 

Produkt utrwalony termicznie (podany procesowi sterylizacji). Produkt sterylizowany. Pakowany w atmosferze ochronnej.

 

Skład: (…).

 

Do wniosku Wnioskodawca dołączył:

 

(…)

 

Informacje wynikające ze (…) produktu.

 

(…)

(…)

 

Proponowany kod CN: (…)

 

Uzasadnienie klasyfikacji towaru

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00