Interpretacja
Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 26 maja 2020 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0111-KDSB1-1.450.332.2020.1.IS
WIS Towar – Artykuł spożywczy
Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2019 r., poz. 900 z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106 z późn. zm.), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku (…) z dnia 11 marca 2020 r. (data wpływu 1 kwietnia 2020 r.), uzupełnionym w dniu 12 maja 2020 r. (data wpływu 15 maja 2020 r.) Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje ninie jszą wiążącą informację stawkową.
Przedmiot wniosku: towar: (…)
Opis: Produkt zawierający w swoim składzie – zgodnie z deklaracją Wnioskodawcy – woda, fasola, kiełbasa, (…) przyprawy, tłuszcz wieprzowy, (…)
Rozstrzygnięcie: CN 20
Stawka podatku od towarów i usług: 5%
Podstawa prawna: art. 41 ust. 2a ustawy, w związku z poz. 13 załącznika nr 10 do ustawy
określenie stawki podatku od towarów i usług
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right