Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Dziennik Urzędowy Województwa Pomorskiego rok 2014 poz. 4323

Porozumienie nr 1/N/2014 Prezydenta Miasta Słupska

z dnia 9 września 2014r.

w sprawie organizacji zajęć praktycznej nauki zawodu w Centrum Kształcenia Praktycznego w Słupsku

zawarte na podstawie art. 5 ust. 2 i 3 ustawy z dnia 5 czerwca 1998 roku o samorządzie powiatowym (Dz. U. z 2013 r., poz. 595, poz. 645)

pomiędzy Miastem Słupsk, reprezentowanym przez:

Edwarda Zdzieborskiego - Zastępcę Prezydenta Miasta Słupska

zwanym dalej "Organizatorem",

a Powiatem Słupskim, reprezentowanym przez Zarząd Powiatu Słupskiego w osobach:

Sławomir Ziemianowicz - Starosta Słupski

Andrzej Bury - Wicestarosta Słupski

zwanym dalej "Uczestnikiem"

§ 1. 1. Przedmiotem porozumienia jest organizacja praktycznej nauki zawodu dla uczniów klas technikum - w Centrum Kształcenia Praktycznego Pracownie Gastronomiczno - Hotelarskie Bursa w Słupsku, ul. Szczecińska 60a, zwanym dalej CKP.

2. Porozumieniem objęci są uczniowie Zespołu Szkół Agrotechnicznych w Słupsku, dla którego organem prowadzącym jest "Uczestnik".

3. Porozumienie zawiera się na okres od dnia 1 września 2014 roku do 30 czerwca 2015 roku.

§ 2. 1. Koszt zajęć praktycznej nauki zawodu został ustalony z uwzględnieniem kosztów

funkcjonowania CKP w przeliczeniu na liczbę zgłoszonych do kształcenia uczniów (liczba

grup) oraz tygodniowy wymiar godzin właściwy dla danego zawodu i typu szkoły.

2. Koszt zadania będącego przedmiotem umowy tj. zajęć praktycznych w roku szkolnym

2014/2015 określono w wysokości: 26,87 zł.- koszt kształcenia jednego ucznia

dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych klasa I (zajęcia trwające tydzień);

42,87 zł.- koszt kształcenia jednego ucznia dla zawodu technik żywienia i usług

gastronomicznych klasa II a (zajęcia trwające tydzień); 44,44 zł.- koszt kształcenia

jednego ucznia dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych klasa II b (zajęcia

trwające tydzień); 31,97 zł.- koszt kształcenia jednego ucznia dla zawodu technik

żywienia i usług gastronomicznych klasa III a (zajęcia trwające tydzień); 34,82 zł.- koszt

kształcenia jednego ucznia dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych klasa III b

(zajęcia trwające tydzień).

3. Organizator zapewni niezbędne warunki do zajęć.

4. Ubezpieczenie uczniów od następstw nieszczęśliwych wypadków zawiera Zespół Szkół

Agrotechnicznych w Słupsku.

5. Zespół Szkół Agrotechnicznych w Słupsku zapewni Centrum Kształcenia Praktycznego

w Słupsku regulamin i programy w zakresie realizacji zajęć praktycznej nauki zawodu.

6. Liczba uczniów zostanie podana przez "Uczestnika" nie później niż na tydzień przed

rozpoczęciem zajęć.

7. Środki finansowe zostaną przekazane przez "Uczestnika" w terminie 14 dni po otrzymaniu noty obciążającej, tj. każdorazowo po zakończeniu kolejnego semestru roku szkolnego 2014/2015 na konto: Miasto Słupsk, 76-200 Słupsk, Plac Zwycięstwa 3; BRE BANK S.A. 57114011530000217542001002 w wysokości określonej w § 2 pkt 2 Porozumienia.

8. W przypadku opóźnienia w zapłacie naliczone zostaną ustawowe odsetki.

§ 3. Wszelkie zmiany i uzupełnienia w treści porozumienia zawierane będą w formie aneksu.

§ 4. W sprawach nie uregulowanych niniejszym porozumieniem będą miały zastosowanie przepisy Kodeksu Cywilnego.

§ 5. 1. Porozumienie zostaje podpisane w czterech jednobrzmiących egzemplarzach, po dwa dla

każdej ze stron.

2. Porozumienie wchodzi w życie z dniem podpisania.

3. "Organizator" przekaże porozumienie do publikacji w Dzienniku Urzędowym Województwa Pomorskiego.

Starosta Słupski


Sławomir Ziemianowicz


Wicestarosta Słupski


Andrzej Bury

z up. Prezydenta Miasta Słupska
Zastępca Prezydenta Miasta Słupska


Edward Zdzieborski

Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00