Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
obowiązujący
Dziennik Urzędowy Ministra Sportu i Turystyki rok 2018 poz. 64
Wersja aktualna od 2018-08-31
opcje loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

Dziennik Urzędowy Ministra Sportu i Turystyki rok 2018 poz. 64
Wersja aktualna od 2018-08-31
Akt prawny
obowiązujący
ZAMKNIJ close

Alerty

ZARZĄDZENIE NR 18
MINISTRA SPORTU I TURYSTYKI

z dnia 30 sierpnia 2018 r.

w sprawie powołania zespołu ekspertów przygotowującego rekomendację dotyczącą przypisania poziomu Polskiej Ramy Kwalifikacji do kwalifikacji rynkowej "Przygotowywanie potraw zgodnie z trendami rynkowymi i zasadami zdrowego żywienia"

Na podstawie art. 7 ust. 4 pkt 5 ustawy z dnia 8 sierpnia 1996 r. o Radzie Ministrów (Dz. U. z 2012 r. poz. 392 oraz z 2015 r. poz. 1064), art. 21 ust. 2 ustawy z dnia 22 grudnia 2015 r. o Zintegrowanym Systemie Kwalifikacji (Dz. U. z 2017 r. poz. 986 i 1475 oraz z 2018 r. poz. 650), zwanej dalej "ustawą" w związku z § 2-5 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 19 sierpnia 2016 r. w sprawie warunków, jakie muszą spełniać eksperci powoływani do zespołu ekspertów, trybu powoływania ekspertów oraz procedury porównywania efektów uczenia się wymaganych dla kwalifikacji z charakterystykami poziomów Polskiej Ramy Kwalifikacji (Dz. U. poz. 1321) zarządza się, co następuje:

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 1. Powołuje się zespół ekspertów przygotowujący rekomendację dotyczącą przypisania poziomu Polskiej Ramy Kwalifikacji do kwalifikacji rynkowej "Przygotowywanie potraw zgodnie z trendami rynkowymi i zasadami zdrowego żywienia", zwany dalej "Zespołem".

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 2. W skład Zespołu wchodzą:

1) Michał Tkaczyk - członek Zespołu;

2) Piotr Chojnowski - członek Zespołu;

3) Karol Biedrzycki - członek Zespołu.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 3. Do zadań Zespołu należy:

1) porównanie wymaganych efektów uczenia dla kwalifikacji rynkowej "Przygotowywanie potraw zgodnie z trendami rynkowymi i zasadami zdrowego żywienia" z charakterystykami poziomów Polskiej Ramy Kwalifikacji pierwszego i drugiego stopnia;

2) opracowanie i przedstawienie ministrowi właściwemu do spraw turystyki rekomendacji dotyczącej przypisania poziomu Polskiej Ramy Kwalifikacji do kwalifikacji rynkowej "Przygotowywanie potraw zgodnie z trendami rynkowymi i zasadami zdrowego żywienia" oraz odniesienie do poziomu Sektorowej Ramy Kwalifikacji sektora turystyka.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 4. Obsługę organizacyjną prac Zespołu zapewnia Departament Turystyki w Ministerstwie Sportu i Turystyki.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 5. Zespół ulega rozwiązaniu, odpowiednio:

1) z dniem wydania pozytywnej opinii Rady Interesariuszy Zintegrowanego Systemu Kwalifikacji, o której mowa w art. 21 ust. 4 ustawy albo,

2) z dniem przedstawienia ministrowi właściwemu do spraw turystyki ponownej rekomendacji, o której mowa w art. 21 ust. 6 pkt 2 ustawy.

loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

§ 6. Zarządzenie wchodzi w życie z dniem następującym po dniu ogłoszenia.

Minister Sportu i Turystyki

Witold Bańka

Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00