Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
obowiązujący
Dziennik Urzędowy Ministra Obrony Narodowej rok 2010 nr 3 poz. 24
Wersja aktualna od 2010-03-27
opcje loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

Dziennik Urzędowy Ministra Obrony Narodowej rok 2010 nr 3 poz. 24
Wersja aktualna od 2010-03-27
Akt prawny
obowiązujący
ZAMKNIJ close

Alerty

Inspektorat Wojskowej Służby Zdrowia

DECYZJA Nr 36/MON
MINISTRA OBRONY NARODOWEJ

z dnia 2 lutego 2010 r.

w sprawie wprowadzenia do użytku instrukcji „Minimalne standardy bezpieczeństwa żywności i żywienia w trakcie operacji lub misji”

Na podstawie § 2 pkt 14 rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 9 lipca 1996 r. w sprawie szczegółowego zakresu działania Ministra Obrony Narodowej (Dz. U. Nr 94, poz. 426), w celu wdrożenia do stosowania w polowych punktach żywnościowych ujednoliconych procedur dotyczących bezpieczeństwa i higieny żywności oraz żywienia, a także związanych z tym procedur audytu ułatwiających możliwość wzajemnego stosowania racji żywnościowych i wzajemnego żywienia personelu poszczególnych kontyngentów narodowych biorących udział w sojuszniczych operacjach lub misjach ustala się, co następuje:

1. Z dniem 1 marca 2010 r. wprowadza się do stosowania w Siłach Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej instrukcję „Minimalne standardy bezpieczeństwa żywności i żywienia w trakcie operacji lub misji” stanowiącą załącznik do decyzji1).

2. Decyzja wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia.

Minister Obrony Narodowej: B. Klich

1) Instrukcja zostanie wydana w formie wojskowego wydawnictwa specjalistycznego o Syg.: Zdr. 246/2010.

Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00