Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
obowiązujący
Dziennik Urzędowy Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi rok 2011 nr 7 poz. 9
Wersja aktualna od 2011-04-15
opcje loupe more_vert
ZAMKNIJ close

Alerty

Dziennik Urzędowy Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi rok 2011 nr 7 poz. 9
Wersja aktualna od 2011-04-15
Akt prawny
obowiązujący
ZAMKNIJ close

Alerty

OGŁOSZENIE MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI1)

z dnia 13 kwietnia 2011 r.

w sprawie listy organizacji badawczych i badań, na które zostały udzielone dotacje na pokrycie kosztów prowadzenia badań w rolnictwie ekologicznym

Na podstawie § 10 ust. 11 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 18 maja 2010 r. w sprawie stawek dotacji przedmiotowych dla rożnych podmiotów wykonujących zadania na rzecz rolnictwa (Dz. U. Nr 91, poz. 595 i Nr 259, poz. 1772) ogłasza się listę organizacji badawczych i badań, na które zostały udzielone dotacje, o których mowa w § 10 ust. 1 tego rozporządzenia, stanowiącą załącznik do ogłoszenia.

Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi

w z. Kazimierz Plocke

1) Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi kieruje działem administracji rządowej - rolnictwo, na podstawie § 1 ust. 2 pkt 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 16 listopada 2007 r. w sprawie szczegółowego zakresu działania Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi (Dz. U. Nr 216, poz. 1599).

Załącznik do ogłoszenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi
z dnia 13 kwietnia 2011 r. (poz. 9)

Lista organizacji badawczych i badań, na które zostały udzielone dotacje zgodnie z rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 18 maja 2010 r. w sprawie stawek dotacji przedmiotowych dla rożnych podmiotów wykonujących zadania na rzecz rolnictwa
(Dz. U. Nr 91, poz. 595 i Nr 259, poz. 1772)

L.p

ORGANIZACJA BADAWCZA

BADANIE

1.

Instytut Zootechniki - Państwowy Instytut Badawczy w Krakowie

Określenie dobrych praktyk, standardów
i zasad utrzymywania dla ekologicznego chowu królików
z przeznaczeniem na produkcję mięsa

2.

Instytut Zootechniki - Państwowy Instytut Badawczy w Krakowie

Określenie dobrych praktyk utrzymywania
dla efektywnego chowu drobiu rzeźnego i odchowu
piskląt w rolnictwie ekologicznym

3.

Instytut Zootechniki - Państwowy Instytut Badawczy w Krakowie

Opracowanie zasad wytwarzania ekologicznych
mieszanek paszowych na poziomie gospodarstwa rolnego

4.

Instytut Zootechniki - Państwowy Instytut Badawczy w Krakowie

Ekologiczny chów bydła mięsnego - wpływ zróżnicowania uwarunkowań regionalnych na efektywność ekologicznego opasu bydła mięsnego

5.

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

Ekologiczne metody przetwórstwa owoców i warzyw z uwzględnieniem właściwości prozdrowotnych
otrzymywania produktów

6.

Instytut Ochrony Roślin - Państwowy Instytut Badawczy w Poznaniu

Efektywne mikroorganizmy w rolnictwie ekologicznym

7.

Instytut Ochrony Roślin - Państwowy Instytut Badawczy w Poznaniu

Metody zastąpienia miedzi w ochronie warzyw i ziół uprawianych w rolnictwie ekologicznym

8.

Instytut Technologiczno- Przyrodniczy w Falentach

Metody ochrony przed szkodnikami, chorobami i
zwalczanie chwastów w uprawach warzywniczych

9.

Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich w Poznaniu

Uprawy polowe metodami ekologicznymi. Badania
porównawcze jakości, właściwości i parametrów
ekologicznych i konwencjonalnych z upraw polowych - wybrane surowce zielarskie

10.

Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich w Poznaniu

Metody uprawy i wprowadzania do uprawy ziół
metodami ekologicznymi oraz metody ochrony przed szkodnikami, chorobami i zwalczania chwastów w ekologicznych uprawach zielarskich

11.

Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich w Poznaniu

Uprawy polowe metodami ekologicznymi. Metody
porównawcze jakości, właściwości i parametrów
ekologicznych i konwencjonalnych produktów z
upraw polowych lnu oleistego

12.

Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

Badania w zakresie doboru odmian zbóż zalecanych do uprawy ekologicznej

13.

Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

Metody i sposoby wykrywania zastosowania w produkcji sadowniczej niedozwolonych w rolnictwie ekologicznym środków do produkcji

14.

Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

Ekologiczne metody przetwórstwa mięsa i wyrobu
produktów mięsnych bez stosowania dodatków azotanów
i azotynów z uwzględnieniem wydłużania trwałości przechowalniczej tych produktów

15.

Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

Określenie dobrych praktyk przy uprawie chmielu
metodami ekologicznymi

16.

Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

Badania w zakresie doboru odmian zbóż zalecanych do uprawy ekologicznej: Wpływ wsiewek międzyplonowych
na zmiany zachwaszczenia łanu i zawartości próchnicy
w glebie oraz ocena odporności na poziomie
molekularnym na mączniaka prawdziwego i rdzę brunatną dwóch rodów orkiszu jarego w warunkach
ekologicznego gospodarowania

17.

Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

Badania w zakresie doboru odmian zbóż zalecanych
do uprawy ekologicznej

18.

Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

Metody uprawy i wprowadzania do uprawy ziół
metodami ekologicznymi oraz metody ochrony przed szkodnikami, chorobami i zwalczania chwastów w
ekologicznych uprawach zielarskich

19.

Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

Wpływ ekologicznych dodatków ziołowych w żywieniu
zwierząt na ich zdrowotność

20.

Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

Ekologiczny chów bydła mlecznego

21.

Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

Metody ochrony naturalnych wrogów szkodników oraz określenie zależności występowania chorób,
szkodników i chwastów od płodozmianu, agrotechniki i
występowania roślin sąsiadujących w uprawach
polowych - Skuteczność regulacji zachwaszczenia
roślin uprawianych w pięciopolowym płodozmianie
prowadzonym systemem ekologicznym

22.

Uniwersytet Przyrodniczo-Humanistyczny w Siedlcach

Analiza krajowego rynku i rozpoznawalności
produktów ekologicznych, struktury popytu,
oczekiwań konsumentów i wielkości obrotów
produktami ekologicznymi

23.

Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Krośnie

Określenie dobrych praktyk, standardów i
zasad utrzymywania przy ekologicznym chowie
zwierząt jeleniowatych z przeznaczeniem na
produkcję mięsa

24.

Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa -Państwowy Instytut Badawczy w Puławach

Określenie dobrych praktyk przy ekologicznej uprawie
roślin pastewnych ze szczególnym uwzględnieniem
roślin wysoko białkowych

25.

Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa - Państwowy Instytut Badawczy w Puławach

Efektywne nawożenie w uprawach polowych

26.

Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa - Państwowy Instytut Badawczy w Puławach

Badania w zakresie doboru odmian zbóż zalecanych do uprawy ekologicznej

27.

Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa - Państwowy Instytut Badawczy w Puławach

Metody ochrony naturalnych wrogów i
szkodników oraz określenie zależności występowania
chorób, szkodników i chwastów od płodozmianu,
agrotechniki i występowania roślin sąsiadujących w
uprawach polowych

28.

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Warszawie

Ekologiczne metody produkcji pieczywa i produktów zbożowych oraz metody wydłużania trwałości,
świeżości i parametrów przechowalniczych tych wyrobów

29.

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Warszawie

Ekologiczne metody przetwórstwa owoców i warzyw z uwzględnieniem właściwości prozdrowotnych
otrzymanych produktów

30.

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Określenie dobrych praktyk utrzymywania przy
ekologicznym chowie karpi i pstrągów ze szczególnym uwzględnieniem zapobiegania i zwalczania chorób ryb

31.

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Ekologiczne metody przetwórstwa owoców i warzyw z
uwzględnieniem właściwości prozdrowotnych
otrzymywanych produktów

32.

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Prowadzenie badań w zakresie marketingu,
promocji oraz analizy rynku

33.

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Metody uprawy i wprowadzania do uprawy ziół
metodami ekologicznymi oraz metody ochrony przed
szkodnikami, chorobami i zwalczania chwastów w ekologicznych uprawach zielarskich

34.

Instytut Ogrodnictwa w Skierniewicach

Metody ochrony przed szkodnikami, chorobami i
zwalczanie chwastów w uprawach warzywniczych

Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00