Interpretacja
Interpretacja indywidualna z dnia 25.01.2016, sygn. IPPP1/4512-1156/15-2/KR, Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie, sygn. IPPP1/4512-1156/15-2/KR
Prawo do odliczenia podatku naliczonego w związku z realizacją programów. Opodatkowanie świadczenia Wnioskodawcy na rzecz pracowników.
Na podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2015 r., poz. 613 z późn. zm.) oraz § 6 pkt 5 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 22 kwietnia 2015 r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz. U. z 2015 r. poz. 643) Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie działający w imieniu Ministra Finansów stwierdza, że stanowisko Wnioskodawcy przedstawione we wniosku z dnia 6 listopada 2015 r. (data wpływu 16 listopada 2015 r.) o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie:
- prawa do odliczenia podatku naliczonego w związku z realizacją programów jest nieprawidłowe,
- opodatkowania świadczenia w postaci spotkania integracyjnego (w tym organizacji zawodów sportowych) dla pracowników - jest prawidłowe,
- opodatkowania świadczenia Wnioskodawcy na rzecz pracowników w postaci posiłków w nadgodzinach (catering) - jest prawidłowe,
- opodatkowania świadczenia Wnioskodawcy na rzecz pracowników związanego z integracją poprzez sport - jest prawidłowe,
- opodatkowania świadczenia Wnioskodawcy na rzecz pracowników w postaci udostępniania do spożycia owoców, słodyczy i ciastek, a także innych podstawowych produktów spożywczych (m.in. kawy, herbaty, mleka, wody, soków) - jest nieprawidłowe.
UZASADNIENIE
W dniu 16 listopada 2015 r. wpłynął ww. wniosek o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego w indywidualnej sprawie dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie prawa do odliczenia podatku naliczonego w związku z realizacją programów, opodatkowania świadczenia w postaci: spotkania integracyjnego (w tym organizacji zawodów sportowych) dla pracowników, posiłków w nadgodzinach (catering), integracji pracowników poprzez sport oraz udostępniania pracownikom do spożycia owoców, słodyczy i ciastek, a także innych podstawowych produktów spożywczych (m.in. kawy, herbaty, mleka, wody, soków).
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right