Interpretacja
Interpretacja indywidualna z dnia 09.06.2015, sygn. IPPP3/4513-22/15-4/SM, Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie, sygn. IPPP3/4513-22/15-4/SM
zwolnienie od akcyzy nabywanych i wykorzystywanych aromatów spożywczych
Na podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2015 r., poz. 613) oraz § 7 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 czerwca 2007 r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz. U. Nr 112, poz. 770, z późn. zm.) Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie działający w imieniu Ministra Finansów stwierdza, że stanowisko Spółki przedstawione we wniosku z dnia 25 lutego 2015 r. (data wpływu 17 marca 2015 r.) o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku akcyzowego w zakresie uregulowań związanych z nabywanymi aromatami spożywczymi - jest prawidłowe.
UZASADNIENIE
W dniu 17 marca 2015 r. wpłynął ww. wniosek o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego w indywidualnej sprawie dotyczącej podatku akcyzowego w zakresie uregulowań związanych z nabywanymi aromatami spożywczymi.
We wniosku przedstawiono następujące stany faktyczne:
Obecnie spółka Polska Sp. z o.o. (Spółka) używa do produkcji artykułów spożywczych - hambugery oraz tosty aromat bułki pszennej na bazie alkoholu etylowego (Aromat).
Skład ilościowy Aromatu jest następujący:
- alkohol etylowy - zawartość 71,6%;
- woda - zawartość 27,4%;
- aromat stężony: naturalne substancje aromatyczne/zapachowe i preparaty aromatyczne/zapachowe (roślinne/owocowe) - zawartość 1%.
Rzeczywista objętościowa moc alkoholu etylowego w Aromacie jest powyżej 1,2% objętości Aromatu.
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right