Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

Interpretacja indywidualna z dnia 15.06.2015, sygn. IBPP2/4512-280/15/BW, Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach, sygn. IBPP2/4512-280/15/BW

Stawka podatku VAT dla wymienionych we wniosku produktów.

Na podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997r. Ordynacja podatkowa (t.j. Dz. U. z 2015r. poz. 613) oraz § 2 i § 5 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 czerwca 2007r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz. U. Nr 112, poz. 770 ze zm.) Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach, działający w imieniu Ministra Finansów, stwierdza, że stanowisko Wnioskodawcy przedstawione we wniosku z 17 marca 2015r. (data wpływu 23 marca 2015r.), uzupełnionym pismem z 27 maja 2015r. (data wpływu 2 czerwca 2015r.), o wydanie interpretacji indywidualnej przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie określenia wysokości należnego podatku od towarów i usług dla wymienionych we wniosku produktów jest prawidłowe.

UZASADNIENIE

W dniu 23 marca 2015r. został złożony ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie określenia wysokości należnego podatku od towarów i usług dla wymienionych we wniosku produktów.

Ww. wniosek został uzupełniony pismem z 27 maja 2015r. (data wpływu 2 czerwca 2015r.), przesłanym w związku z wezwaniem tut. organu z 20 maja 2015r. znak: IBPP2/4512-280/15/BW.

W przedmiotowym wniosku został przedstawiony następujący zaistniały stan faktyczny:

Osoba fizyczna (Wnioskodawca) prowadzi jednoosobową działalność gospodarczą-punkt sprzedaży, w którym sprzedawane są gotowe wyroby gastronomiczne, tj. zapiekanki, hot-dogi, gyrosy, hamburgery, kebaby, frytki, tortille i gotowe dania obiadowe: fasolka po bretońsku, flaczki, bigos, pierogi, gołąbki, placki ziemniaczane z sosem, zupy (barszcz czerwony z krokietem, żurek z białą kiełbasą) sos, surówki. Dania poddaje się jedynie obróbce termicznej i przeznaczone są do natychmiastowej konsumpcji. Dania są przygotowywane w punkcie sprzedaży, z gotowych produktów i półproduktów nabywanych przez prowadzącego działalność od kontrahentów:

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00