Interpretacja
Interpretacja indywidualna z dnia 13.04.2015, sygn. IPTPP2/4512-8/15-4/JS, Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi, sygn. IPTPP2/4512-8/15-4/JS
stawka podatku VAT wydanie produktu żywnościowego wraz z wykonaniem czynności dodatkowych
Na podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2012 r., poz. 749, z późn. zm.) oraz § 5a rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 czerwca 2007 r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz. U. Nr 112, poz. 770, z późn. zm.) Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi działający w imieniu Ministra Finansów stwierdza, że stanowisko przedstawione we wniosku z dnia 30 grudnia 2014 r. (data wpływu 5 stycznia 2015 r.), uzupełnionym pismem z dnia 6 marca 2015 r. (data wpływu 11 marca 2015 r.), o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT dla świadczenia Wnioskodawcy obejmującego wydanie produktu żywnościowego wraz z wykonaniem czynności dodatkowych jest nieprawidłowe.
UZASADNIENIE
W dniu 5 stycznia 2015 r. został złożony ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT dla świadczenia Wnioskodawcy obejmującego wydanie produktu żywnościowego wraz z wykonaniem czynności dodatkowych.
Przedmiotowy wniosek został uzupełniony pismem z dnia 6 marca 2015 r. o doprecyzowanie opisu sprawy.
We wniosku przedstawiono następujące zdarzenie przyszłe.
Wnioskodawca od 15 listopada 2010 r. prowadzi działalność gospodarczą, której głównym przedmiotem jest doradztwo w zakresie prowadzenia działalności gospodarczej i zarządzania. Jednakże z początkiem 2015 r. Wnioskodawca planuje przejąć do prowadzenia lokal gastronomiczny, w którym zamierza świadczyć usługi gastronomiczne. Niniejszy wniosek o interpretację podatkową dotyczy zasad opodatkowania usług związanych z wyżywieniem w stanie prawnym od 1 stycznia 2015 r.
W związku z prowadzoną działalnością gospodarczą Wnioskodawca będzie zarządzał lokalem, w którym będzie oferował do spożycia klientom różnego rodzaju produkty żywnościowe. Produkty żywnościowe będą przygotowywane i podawane w lokalu Wnioskodawcy.
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right