Interpretacja indywidualna z dnia 02.08.2013, sygn. IPTPP4/443-282/13-4/JM, Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi, sygn. IPTPP4/443-282/13-4/JM
Oznaczania sprzedawanych towarów na paragonach fiskalnych.
Na podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2012 r., poz. 749, z późn. zm.) oraz § 2 i § 5a rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 czerwca 2007 r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz. U. Nr 112, poz. 770, z późn. zm.) Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi działając w imieniu Ministra Finansów stwierdza, że stanowisko Wnioskodawczyni, przedstawione we wniosku z dnia 24 kwietnia 2013 r. (data wpływu 26 kwietnia 2013 r.), uzupełnionym pismem z dnia 24 kwietnia 2013 r. (data wpływu 10 lipca 2013 r.) o udzielenie pisemnej interpretacji indywidualnej przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie prawidłowości stosowania nazw towarów na paragonach fiskalnych jest nieprawidłowe.
UZASADNIENIE
W dniu 26 kwietnia 2013 r. został złożony ww. wniosek o udzielenie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego w indywidualnej sprawie dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie prawidłowości stosowania nazw towarów na paragonach fiskalnych.
Ww. wniosek został uzupełniony pismem z dnia 24 kwietnia 2013 r. (data wpływu 10 lipca 2013 r.) w zakresie prawa do reprezentacji Wnioskodawczyni przed tut. Organem.
W przedmiotowym wniosku został przedstawiony następujący stan faktyczny.
Wnioskodawczyni prowadzi działalność gospodarczą w zakresie handlu art. spożywczymi i jest opodatkowana w formie karty podatkowej. Wnioskodawczyni jest podatnikiem podatku VAT. Sprzedaż dla osób fizycznych Wnioskodawczyni ewidencjonuje za pomocą kas fiskalnych. W handlu Wnioskodawczyni przeważa wędlina. W paragonach Wnioskodawczyni określa ten towar jako kiełbasa. Różni dostawcy z przyczyn marketingowych swoje towary określają różnymi nazwami, które co pewien czas się zmieniają. Bywa, że ta sama nazwa np. kiełbasa zwyczajna, popularna, dotyczy różnych kiełbas tj. cienka, gruba, biała.