Interpretacja
Interpretacja indywidualna z dnia 21.10.2011, sygn. IPPP1-4441-74/11-2/PR, Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie, sygn. IPPP1-4441-74/11-2/PR
zastosowanie właściwej stawki podatku dla sprzedaży hot-dogów i tzw. produktów z pieca na stacjach paliw
W związku ze skargą wniesioną w dniu 22 września 2011r. (data wpływu 23 września 2011r.) do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Warszawie na indywidualną interpretację przepisów prawa podatkowego z dnia 8 lipca 2011r. znak: IPPP1-443-600/11-4/PR w przedmiocie podatku od towarów i usług w zakresie zastosowania właściwej stawki podatku dla sprzedaży hot-dogów i tzw. produktów z pieca na stacjach paliw, doręczoną w dniu 12 lipca 2011r., Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie działając w imieniu Ministra Finansów w trybie art. 54 § 3 ustawy z dnia 30 sierpnia 2002r. Prawo o postępowaniu przed sądami administracyjnymi (Dz. U. z 2002r. Nr 153, poz. 1270 ze zm.) oraz na podstawie art. 14b § 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997r. Ordynacja podatkowa (t.j. z 2005r. Dz. U. Nr 8, poz. 60 ze zm.) w związku z § 7 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 czerwca 2007r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz. U. z 2007r. Nr 112, poz. 770 ze zm.), uwzględnia skargę w całości, w związku z czym zmienia zaskarżoną indywidualną interpretację przepisów prawa podatkowego z dnia 8 lipca 2011r. znak: IPPP1-443-600/11-4/PR, uznając stanowisko Wnioskodawcy za prawidłowe.
UZASADNIENIE
We wniosku z dnia 05.04.2011 r. (data wpływu 08.04.2011 r.), uzupełnionym pismem z dnia 21.06.2011r. (data wpływu 24.06.2011r.) w odpowiedzi na wezwanie z dnia 14.06.2011r. został przedstawiony następujący stan faktyczny.
W ramach prowadzonej działalności gospodarczej P. S.A. (dalej: Spółka) sprzedaje na stacjach benzynowych hot dogi oraz tzw. produkty z pieca.
Hot dogi są sporządzane z następujących produktów składowych: parówki, bułki oraz sosów. Surowce te są produktami głęboko mrożonymi nabywanymi przez Spółkę oddzielnie, a następnie na stacji pracownik zgodnie z zasadami HACCP je rozmraża, podgrzewa w specjalnych urządzeniach i kompletuje produkt finalny. W efekcie klient otrzymuje podgrzaną bułkę, w której znajduje się parówka i sos - tzw. hot dog. Klient może skonsumować tak sporządzonego hot doga na stacji (większość stacji, na których można kupić hot dogi posiadają miejsce do ich spożycia z ograniczoną liczbą miejsc siedzących) lub poza stacją.
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right