Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

Interpretacja indywidualna z dnia 17.11.2011, sygn. IBPP2/443-901/11/BW, Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach, sygn. IBPP2/443-901/11/BW

Jaką stawkę VAT zastosować do działalności polegającej na sprzedaży gotowych posiłków na wynos?

Na podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997r. Ordynacja podatkowa (t.j. Dz. U. z 2005r. Nr 8, poz. 60 ze zm.) oraz § 2 i § 5 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 czerwca 2007r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz. U. Nr 112, poz. 770 ze zm.) Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach, działając w imieniu Ministra Finansów, stwierdza, że stanowisko Wnioskodawcy przedstawione we wniosku z dnia 3 sierpnia 2011r. (data wpływu 8 sierpnia 2011r.), uzupełnionym pismem z dnia 28 października 2011r. (data wpływu 3 listopada 2011r.) oraz pismem z dnia 7 listopada 2011r. (data wpływu 7 listopada 2011r.), o udzielenie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT dla sprzedaży gotowych posiłków na wynos - jest nieprawidłowe.

UZASADNIENIE

W dniu 8 sierpnia 2011r. wpłynął ww. wniosek o udzielenie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego w indywidualnej sprawie dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT dla sprzedaży gotowych posiłków na wynos.

Ww. wniosek został uzupełniony:

  • pismem z dnia 28 października 2011r. (data wpływu 3 listopada 2011r.), będącym odpowiedzią na wezwanie tut. organu z dnia 20 października 2011r. znak: IBPP2/443-901/11/BW oraz
  • pismem, z dnia 7 listopada 2011r. (data wpływu 7 listopada 2011r.).

W przedmiotowym wniosku zostało przedstawione następujące zdarzenie przyszłe:

Wnioskodawca prowadzi działalność gastronomiczną w restauracji Jest to restauracja specjalizująca się w kuchni wietnamskiej. Dania podawane są bezpośrednio w restauracji jak też dostarczane do klientów poprzez wywóz (karta dań w restauracji i karta dań wywóz).

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00