Interpretacja
Interpretacja indywidualna z dnia 12.04.2011, sygn. ILPP4/443-72/11-2/JKa, Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu, sygn. ILPP4/443-72/11-2/JKa
Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT dotyczącej wyrobów ciastkarskich i ciastek świeżych.
Na podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (t. j. Dz. U. z 2005 r. Nr 8, poz. 60 ze zm.) oraz § 2, § 6 i § 10 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 czerwca 2007 r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz. U. Nr 112, poz. 770 ze zm.) Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu działając w imieniu Ministra Finansów stwierdza, że stanowisko Spółki, przedstawione we wniosku z dnia 22 stycznia 2011 r. (data wpływu 25 stycznia 2011 r.) o udzielenie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT dotyczącej wyrobów ciastkarskich i ciastek świeżych jest prawidłowe.
UZASADNIENIE
W dniu 25 stycznia 2011 r. został złożony ww. wniosek o udzielenie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego w indywidualnej sprawie dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT dotyczącej wyrobów ciastkarskich i ciastek świeżych.
W przedmiotowym wniosku został przedstawiony następujący stan faktyczny.
Wnioskodawca jest producentem wyrobów ciastkarskich niezawierających środków konserwujących, które mieszczą się w następujących grupowaniach:
- Ciastka kruche o przykładowych nazwach handlowych: (), o składzie: mąka pszenna, cukier, jaja w proszku, tłuszcz roślinny rafinowany i utwardzony, środek spulchniający: wodorowęglan amonu, woda, sól, aromat: wanilina.
- Ciastka kruche dekorowane, o nazwie handlowej: (), o składzie: mąka pszenna, cukier, jaja w proszku, tłuszcz roślinny rafinowany i utwardzony, środek spulchniający: wodorowęglan amonu, woda, sól, aromat: wanilina, nadzienie owocowe 5,5% (cukier, przecier jabłkowy, syrop glukozowo-fruktozowy, kwas cytrynowy).
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right