Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

Interpretacja indywidualna z dnia 12.12.2007, sygn. IBPP2/443-116/07/WN/KAN-902/09/07, Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach, sygn. IBPP2/443-116/07/WN/KAN-902/09/07

Czy stawką podatku VAT 7% właściwą dla usług cateringowych polegających między innymi na dostarczaniu posiłków dla odbiorców zewnętrznych (PKWiU 55.5) świadczonych między innymi dla SP ZOZ Szpital Miejski w XXX należy opodatkować całą usługę, czy też osobno wyszczególnić w fakturze sprzedawane w cenie na osobę kawę i herbatę (wraz z dodatkami) stosując podstawową stawkę VAT 22%?

Na podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997r. Ordynacja podatkowa (t.j. Dz. U. z 2005 r. Nr 8, poz. 60 ze zm.) oraz § 2 i § 5 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 czerwca 2007 r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz. U. Nr 112, poz. 770) Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach działając w imieniu Ministra Finansów stwierdza, że stanowisko przedstawione we wniosku z dnia 17 września 2007r. (data wpływu 19 września 2007r.), o udzielenie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług, w zakresie zastosowania stawki podatku VAT dla usług cateringowych

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00