Interpretacja
Postanowienie w sprawie interpretacji prawa podatkowego z dnia 21.06.2007, sygn. RO-XV/436/261/204/JB/07, Pierwszy Urząd Skarbowy w Białymstoku, sygn. RO-XV/436/261/204/JB/07
Czy przedstawiony sposób naliczania marży jest zgodny z przepisami rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 czerwca 2006 r. w sprawie stawek, szczegółowych zasad i trybu udzielania i rozliczania dotacji przedmiotowych do posiłków sprzedawanych w barach mlecznych.
Naczelnik Pierwszego Urzędu Skarbowego w Białymstoku, działając na podstawie art. 14a § 1 i § 4 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (tekst jednolity z 2005r. Dz. U. Nr 8 poz 60 ze zm.), po rozpatrzeniu wniosku z dnia 07.05.2007r., stwierdza, iż w przypadku gdy surowce do sporządzenia posiłków w barach mlecznych, do których mogą być udzielane dotacje, zakupowane są poza jednostkami handlu detalicznego, tj. w hurcie, na targowiskach bądź bezpośrednio od producentów, to podstawę naliczenia marży gastronomicznej stanowi wartość surowców wyliczona wg cen zakupu, podwyższona o 20% w stosunku do ich ceny zakupu.
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right