Interpretacja
Wiążąca Informacja Akcyzowa z dnia 2 września 2016 r., Dyrektor Izby Celnej we Wrocławiu, sygn. WIA-2016-00028
Opis produktu: Napój alkoholowy, aromatyzowany, barwy czerwonej, o zapachu fermentacyjnym, owocowym, intensywnie wiśniowym, o smaku słodkim, lekko alkoholowym, kwaskowym, owocowym oraz dobrze i intensywnie wyczuwalnym smaku wiśni, o zawartości alkoholu 4,76 % obj., pozostający pod ciśnieniem spowodowanym obecnością dwutlenku węgla 1,5÷2,5 Bara, prezentowany w przezroczystych butelkach o pojemności 0,33 litra zamykanych kapslem. Produkt otrzymywany, zgodnie z oświadczeniem Wnioskodawcy, w wyniku fermentacji alkoholowej nastawu składającego się z koncentratu soku jabłkowego, syropu glukozowego, wody, drożdży i pożywki. Po zakończeniu procesu fermentacji wyrób poddawany jest procesowi wirowania, klarowania, filtracji oraz kupażowaniu polegającemu na dodaniu do niego cukru, zagęszczonego soku wiśniowego, kwasu cytrynowego, aromatu wiśniowego, a następnie nasyceniu dwutlenkiem węgla. Cały alkohol etylowy zawarty w gotowym wyrobie pochodzi wyłącznie z procesu fermentacji.
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right