comment
Porada
Data publikacji: 2006-05-01
Jaką stawkę ryczałtu zastosować do usług cateringowych
Jaką stawkę ryczałtu ewidencjonowanego należy zastosować do usług gastronomicznych, cateringowych wykonywanych u osób zamawiających takie usługi (urządzanie wesel, komunii, innych uroczystości)? Czy taki rodzaj działalności powinnam określić jako „Działalność usługowa pozostała, gdzie indziej niesklasyfikowana” (PKD 93.05.Z), czy może „Usługi gastronomiczne pozostałe” (PKD 55.30.B) lub „Usługi stołówkowe i cateringowe dla prywatnych gospodarstw domowych” (PKD 55.52.Z)? Czy ryczałt jest korzystną formą opodatkowania wymienionej działalności? Koszty są niewielkie, natomiast działalność mam zamiar wykonywać samodzielnie, tj. bez zatrudniania osób.
PROBLEM
Pozostało 79% treści
Chcesz uzyskać dostęp? Skorzystaj z bezpłatnego abonamentu
Zobacz także
-
keyboard_arrow_right