Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
Data publikacji: 2006-05-01

Jaką stawkę ryczałtu zastosować do usług cateringowych

Jaką stawkę ryczałtu ewidencjonowanego należy zastosować do usług gastronomicznych, cateringowych wykonywanych u osób zamawiających takie usługi (urządzanie wesel, komunii, innych uroczystości)? Czy taki rodzaj działalności powinnam określić jako „Działalność usługowa pozostała, gdzie indziej niesklasyfikowana” (PKD 93.05.Z), czy może „Usługi gastronomiczne pozostałe” (PKD 55.30.B) lub „Usługi stołówkowe i cateringowe dla prywatnych gospodarstw domowych” (PKD 55.52.Z)? Czy ryczałt jest korzystną formą opodatkowania wymienionej działalności? Koszty są niewielkie, natomiast działalność mam zamiar wykonywać samodzielnie, tj. bez zatrudniania osób.

PROBLEM
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00