comment
Porada
Data publikacji: 2018-07-01
POSIŁKI DLA PRACOWNIKÓW
Jesteśmy niepublicznym zakładem opiekuńczo-leczniczym. Nasza działalność polega na leczeniu i opiece całodobowej. Nie jesteśmy płatnikami podatku VAT. Prowadzimy tylko sprzedaż usług zdrowotnych oraz usług związanych z zakwaterowaniem i wyżywieniem naszych pensjonariuszy. Mamy własną kuchnię i prowadzimy stołówkę dla naszych pensjonariuszy. Nasz personel (pielęgniarki i opiekunki pracują w systemie 12 godz.) wystąpił z pytaniem, czy możliwe jest korzystanie przez nich z posiłków, za które ponosiliby odpłatność? Czy w związku z tym sprzedaż takich posiłków po kosztach własnych byłaby opodatkowana i oskładkowana? - pyta Czytelniczka z Poznania.
Pozostało 78% treści
Chcesz uzyskać dostęp? Skorzystaj z bezpłatnego abonamentu
Zobacz także
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
Książka