comment
Artykuł
Data publikacji: 2018-06-28
Pomieszczenia i urządzenia higieniczno-sanitarne (cz. I)
W większości zakładów pracy znajdują się pomieszczenia do spożywania posiłków i urządzenia sanitarne. Ich wielkość i usytuowanie powinny być zgodne z przepisami.
Zygmunt Wieczorek
Problematykę pomieszczeń higieniczno-sanitarnych regulują normy zawarte w załączniku do rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z 26 września 1997 r. w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy (Dz.U. Nr 129, poz. 844) oraz rozporządzenie Ministra Gospodarki Przestrzennej i Budownictwa z 14 grudnia 1994 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie (Dz.U. z 1999 r. Nr 15, poz. 140 ze zm.).
Pozostało 89% treści
Chcesz uzyskać dostęp? Skorzystaj z bezpłatnego abonamentu