Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
comment

Porada

Data publikacji: 2018-06-27

Posiłki i napoje w pracy

Jestem sekretarką i jednocześnie stałą czytelniczką miesięcznika „Sekretariat”; z zainteresowaniem czytam artykuły dotyczące spraw prawno-pracowniczych. W związku z możliwością otrzymywania informacji za pośrednictwem poczty elektronicznej chciałabym skorzystać z waszej porady. Mam pytanie związane z serwisem prawno-pracowniczym. Czy pracodawca może lub powinien fundować swoim pracownikom herbatę i cukier do użytku w pracy?
Czy istnieją przepisy (jakie) dotyczące posiadania kuchenki w biurze konstrukcyjno-rozwojowym, zatrudniającym 45 osób i zasady korzystania z niej? Do czego pracownik ma prawo w zakresie socjalnym - chodzi mi o spożywanie posiłków, dostęp do kuchni, jadalni, fundowanie przez pracodawcę herbaty i cukru.
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00