comment
Artykuł
Data publikacji: 2022-08-30
Ani wino, ani piwo, ani wódka, a jednak z banderolą
Napój niemusujący i fermentowany zaliczany do kodu CN 2206 00 59 - Pozostałe napoje fermentowane (np. cydr, perry i miód pitny, sake) też musi być oznaczony znakiem akcyzy - orzekł WSA w Warszawie.
Sprawa dotyczyła producenta piwa i napojów na bazie słodu, który wprowadził na rynek nowy produkt niemusujący i fermentowany. Uzyskał dla niego wiążącą informację akcyzową (WIA), z której wynikało, że produkt nie ma cech charakterystycznych dla piwa i dlatego nie może zostać zaklasyfikowany do pozycji CN 2203.
Pozostało 86% treści
Chcesz uzyskać dostęp? Skorzystaj z bezpłatnego abonamentu
Zobacz także
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
Szkolenie