Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
comment

Artykuł

TEMATY:
TEMATY:
Data publikacji: 2024-10-14

rozmowa

Burgery roślinne lepsze niż roślinne dyski

Kubara: Barierą dla rynku roślinnych alternatyw dla mięsa są zwyczaje konsumentów – wciąż 30–40 proc. Polaków nie zna tego segmentu żywności

– Żaden producent nie ma intencji nabierania klientów, nazwa „roślinny burger” jest najprostszą i najjaśniejszą dla zrozumienia przez konsumentów – mówi 
Karolina Kubara

Dlaczego ludzie wybierają roślinne zamienniki mięsa?

Karolina Kubara współzałożycielka i członkini zarządu Polskiego Związku Producentów Żywności Roślinnej

Karolina Kubara współzałożycielka i członkini zarządu Polskiego Związku Producentów Żywności Roślinnej

Badania konsumenckie pokazują, że główną motywacją skłaniającą klientów do zastępowania żywności odzwierzęcej produktami roślinnymi są kwestie zdrowotne. W Polsce spożywamy za dużo mięsa, szczególnie przetworzonego.

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00