comment
Artykuł
Data publikacji: 2019-08-05
Posiłki profilaktyczne również w formie bonów, talonów, kuponów
Od 9 lipca 2019 r. weszły w życie nowe przepisy regulujące sposoby zapewnienia pracownikom zatrudnionym w warunkach szczególnie uciążliwych - bezpłatnych posiłków profilaktycznych . Dotychczas w przypadku gdy pracodawca nie miał możliwości wydawania posiłków ze względu na rodzaj wykonywanej przez pracownika pracy lub ze względów organizacyjnych, mógł zapewnić im w czasie pracy korzystanie z takich posiłków w punktach gastronomicznych. Drugim sposobem było przyrządzanie tych posiłków przez pracownika we własnym zakresie z otrzymanych od pracodawcy produktów.
Pozostało 56% treści
Chcesz uzyskać dostęp? Skorzystaj z bezpłatnego abonamentu
Zobacz także
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
Szkolenie
Książka