1) | w załączniku II kolumny dotyczące pirydabenu, pirydatu i triklopyru otrzymują brzmienie: „ZAŁĄCZNIK II Pozostałości pestycydów i najwyższe dopuszczalne poziomy pozostałości (mg/kg) Numer kodu | Grupy i przykłady poszczególnych produktów, do których odnoszą się najwyższe dopuszczalne poziomy pozostałości (NDP) (1) | Pirydaben (F) | Pirydat (suma pirydatu i jego produktu hydrolizy CL 9673 (6-chloro-4-hydroksy-3-fenylopirydazyny) oraz hydrolizowanych koniugatów CL 9673 wyrażona jako pirydat) | Triklopyr | 0100000 | OWOCE, ŚWIEŻE lub MROŻONE; ORZECHY Z DRZEW ORZECHOWYCH | | 0,05 (*) | | 0110000 | Owoce cytrusowe | | | | 0110010 | Grejpfruty | 0,5 | | 0,1 (+) | 0110020 | Pomarańcze | 0,3 | | 0,1 (+) | 0110030 | Cytryny | 0,3 | | 0,1 (+) | 0110040 | Limy/limonki | 0,3 | | 0,01 (*) | 0110050 | Mandarynki | 0,3 | | 0,1 (+) | 0110990 | Pozostałe (2) | 0,3 | | 0,01 (*) | 0120000 | Orzechy z drzew orzechowych | 0,05 | | 0,01 (*) | 0120010 | Migdały | | | | 0120020 | Orzechy brazylijskie | | | | 0120030 | Orzechy nerkowca | | | | 0120040 | Kasztany jadalne | | | | 0120050 | Orzechy kokosowe | | | | 0120060 | Orzechy laskowe/Orzechy leszczyny pospolitej | | | | 0120070 | Orzechy makadamiowe/Orzechy makadamii trójlistnej | | | | 0120080 | Orzechy pekan | | | | 0120090 | Orzeszki piniowe | | | | 0120100 | Orzeszki pistacjowe | | | | 0120110 | Orzechy włoskie | | | | 0120990 | Pozostałe (2) | | | | 0130000 | Owoce ziarnkowe | 0,9 | | | 0130010 | Jabłka | (+) | | 0,05 (+) | 0130020 | Gruszki | (+) | | 0,05 (+) | 0130030 | Pigwy | (+) | | 0,01 (*) | 0130040 | Owoce nieszpułki zwyczajnej | (+) | | 0,01 (*) | 0130050 | Owoc nieśplika japońskiego/Owoc miszpelnika japońskiego | (+) | | 0,01 (*) | 0130990 | Pozostałe (2) | | | 0,01 (*) | 0140000 | Owoce pestkowe | | | | 0140010 | Morele | 0,3 (+) | | 0,05 (+) | 0140020 | Czereśnie | 0,01 (*) | | 0,01 (*) | 0140030 | Brzoskwinie | 0,3 (+) | | 0,05 (+) | 0140040 | Śliwki | 0,01 (*) | | 0,01 (*) | 0140990 | Pozostałe (2) | 0,01 (*) | | 0,01 (*) | 0150000 | Owoce jagodowe i drobne owoce | | | 0,01 (*) | 0151000 | | 0,01 (*) | | | 0151010 | Winogrona stołowe | | | | 0151020 | Winogrona do produkcji wina | | | | 0152000 | | 0,9 | | | 0153000 | | 0,01 (*) | | | 0153010 | Jeżyny | | | | 0153020 | Jeżyny popielice | | | | 0153030 | Maliny (czerwone i żółte) | | | | 0153990 | Pozostałe (2) | | | | 0154000 | d) | pozostałe drobne owoce i jagody | | 0,01 (*) | | | 0154010 | Borówki amerykańskie | | | | 0154020 | Żurawiny | | | | 0154030 | Porzeczki (czarne, czerwone i białe) | | | | 0154040 | Agrest (zielony, czerwony i żółty) | | | | 0154050 | Róża dzika | | | | 0154060 | Morwy (czarne i białe) | | | | 0154070 | Głóg włoski | | | | 0154080 | Bez czarny | | | | 0154990 | Pozostałe (2) | | | | 0160000 | Owoce różne z | 0,01 (*) | | | 0161000 | | | | 0,01 (*) | 0161010 | Daktyle | | | | 0161020 | Figi | | | | 0161030 | Oliwki stołowe | | | | 0161040 | Kumkwat | | | | 0161050 | Karambola | | | | 0161060 | Szaron/Persymona/Kaki/Huma wschodnia | | | | 0161070 | Czapetka kuminowa | | | | 0161990 | Pozostałe (2) | | | | 0162000 | b) | niejadalną skórką, małe | | | | | 0162010 | Kiwi (zielone, czerwone, żółte) | | | 0,15 | 0162020 | Liczi chińskie/Śliwka chińska | | | 0,01 (*) | 0162030 | Marakuja/Męczennica jadalna | | | 0,01 (*) | 0162040 | Owoc opuncji figowej/Figa indyjska | | | 0,01 (*) | 0162050 | Caimito | | | 0,01 (*) | 0162060 | Owoc hebanowca wirginijskiego/Owoc hurmy wirginijskiej | | | 0,01 (*) | 0162990 | Pozostałe (2) | | | 0,01 (*) | 0163000 | c) | niejadalną skórką, duże | | | | 0,01 (*) | 0163010 | Awokado | | | | 0163020 | Banany | | | | 0163030 | Mango | | | | 0163040 | Papaja | | | | 0163050 | Granaty/Jabłka granatu | | | | 0163060 | Czerymoja | | | | 0163070 | Gujawa/Gruszla | | | | 0163080 | Ananasy | | | | 0163090 | Owoce chlebowca | | | | 0163100 | Owoce duriana właściwego | | | | 0163110 | Owoce flaszowca miękkociernistego/Owoce guanabany | | | | 0163990 | Pozostałe (2) | | | | 0200000 | WARZYWA, ŚWIEŻE lub MROŻONE | | | | 0210000 | Warzywa korzeniowe i bulwiaste | 0,01 (*) | 0,05 (*) | 0,01 (*) | 0211000 | | | | | 0212000 | b) | tropikalne warzywa korzeniowe i bulwiaste | | | | | 0212010 | Maniok jadalny/Podpłomycz najużyteczniejszy | | | | 0212020 | Kartofel słodki/Batat | | | | 0212030 | Pochrzyn | | | | 0212040 | Maranta trzcinowata | | | | 0212990 | Pozostałe (2) | | | | 0213000 | c) | pozostałe warzywa korzeniowe i bulwiaste oprócz buraka cukrowego | | | | | 0213010 | Buraki | | | | 0213020 | Marchew | | | | 0213030 | Seler zwyczajny | | | | 0213040 | Chrzan pospolity | | | | 0213050 | Słonecznik bulwiasty | | | | 0213060 | Pasternak | | | | 0213070 | Korzeń pietruszki zwyczajnej | | | | 0213080 | Rzodkiew zwyczajna | | | | 0213090 | Kozibród porolistny/Salsefia | | | | 0213100 | Brukiew/Karpiel | | | | 0213110 | Rzepa biała/Rzepa jadalna | | | | 0213990 | Pozostałe (2) | | | | 0220000 | Warzywa cebulowe | 0,01 (*) | | 0,01 (*) | 0220010 | Czosnek | | 0,05 (*) | | 0220020 | Cebula | | 0,05 (*) | | 0220030 | Szalotka | | 0,05 (*) | | 0220040 | Dymka/Cebula szczypiorowa i cebula siedmiolatka | | 1 | | 0220990 | Pozostałe (2) | | 0,05 (*) | | 0230000 | Warzywa owocowe | | 0,05 (*) | 0,01 (*) | 0231000 | a) | Solanaceae i Malvaceae | | | | | 0231010 | Pomidory | 0,15 | | | 0231020 | Papryka roczna | 0,3 | | | 0231030 | Oberżyny/Bakłażany | 0,15 | | | 0231040 | Piżmian jadalny/Ketmia jadalna/Okra | 0,01 (*) | | | 0231990 | Pozostałe (2) | 0,01 (*) | | | 0232000 | b) | dyniowate z jadalną skórką | | 0,15 | | | 0232010 | Ogórki | | | | 0232020 | Korniszony | | | | 0232030 | Cukinie | | | | 0232990 | Pozostałe (2) | | | | 0233000 | c) | dyniowate z niejadalną skórką | | 0,01 (*) | | | 0233010 | Melony | | | | 0233020 | Dynie olbrzymie | | | | 0233030 | Arbuzy | | | | 0233990 | Pozostałe (2) | | | | 0234000 | | 0,01 (*) | | | 0239000 | e) | pozostałe warzywa owocowe | | 0,01 (*) | | | 0240000 | Warzywa kapustne (oprócz korzeni warzyw kapustnych oraz oprócz kapustnych o młodych/drobnych liściach) | 0,01 (*) | | 0,01 (*) | 0241000 | | | 0,05 (*) | | 0241010 | Brokuły | | | | 0241020 | Kalafiory | | | | 0241990 | Pozostałe (2) | | | | 0242000 | | | | | 0242010 | Brukselka/Kapusta brukselska | | 0,05 (*) | | 0242020 | Kapusta głowiasta | | 1,5 | | 0242990 | Pozostałe (2) | | 0,05 (*) | | 0243000 | | | | | 0243010 | Kapusta pekińska/Kapusta petsai | | 0,05 (*) | | 0243020 | Jarmuż | | 0,2 | | 0243990 | Pozostałe (2) | | 0,05 (*) | | 0244000 | | | 0,05 (*) | | 0250000 | Warzywa liściowe, zioła, kwiaty jadalne | | | | 0251000 | a) | sałaty i warzywa sałatowe | | 0,01 (*) | 0,05 (*) | 0,01 (*) | 0251010 | Roszpunka warzywna | | | | 0251020 | Sałaty | | | | 0251030 | Endywia o liściach szerokich | | | | 0251040 | Rzeżucha i inne kiełki i pędy | | | | 0251050 | Gorczycznik wiosenny | | | | 0251060 | Rokietta siewna/rukola | | | | 0251070 | Gorczyca sarepska | | | | 0251080 | Warzywa o młodych/drobnych liściach (w tym gatunki warzyw kapustnych) | | | | 0251990 | Pozostałe (2) | | | | 0252000 | b) | szpinak i podobne liście | | 0,01 (*) | 0,05 (*) | 0,01 (*) | 0252010 | Szpinak | | | | 0252020 | Portulaka pospolita | | | | 0252030 | Boćwina | | | | 0252990 | Pozostałe (2) | | | | 0253000 | c) | liście winorośli lub podobne gatunki | | 0,01 (*) | 0,05 (*) | 0,01 (*) | 0254000 | | 0,01 (*) | 0,05 (*) | 0,01 (*) | 0255000 | e) | cykoria warzywna/cykoria liściasta/cykoria brukselska | | 0,01 (*) | 0,05 (*) | 0,01 (*) | 0256000 | | 0,02 (*) | | 0,02 (*) | 0256010 | Trybula | | 0,05 (*) | | 0256020 | Szczypiorek | | 1,5 | | 0256030 | Liście selera | | 0,3 | | 0256040 | Pietruszka - nać | | 0,05 (*) | | 0256050 | Szałwia lekarska | | 0,05 (*) | | 0256060 | Rozmaryn lekarski | | 0,05 (*) | | 0256070 | Tymianek pospolity/Macierzanka tymianek | | 0,05 (*) | | 0256080 | Bazylia pospolita i kwiaty jadalne | | 0,05 (*) | | 0256090 | Liście laurowe/Wawrzyn szlachetny/Laur szlachetny | | 0,05 (*) | | 0256100 | Estragon | | 0,05 (*) | | 0256990 | Pozostałe (2) | | 0,05 (*) | | 0260000 | Warzywa strączkowe | | 0,05 (*) | 0,01 (*) | 0260010 | Fasola (w strąkach) | 0,2 (+) | | | 0260020 | Fasola (bez strąków) | 0,01 (*) | | | 0260030 | Groch (w strąkach) | 0,01 (*) | | | 0260040 | Groch (bez strąków) | 0,01 (*) | | | 0260050 | Soczewica | 0,01 (*) | | | 0260990 | Pozostałe (2) | 0,01 (*) | | | 0270000 | Warzywa łodygowe | 0,01 (*) | | 0,01 (*) | 0270010 | Szparagi | | 0,05 (*) | | 0270020 | Karczochy hiszpańskie | | 0,05 (*) | | 0270030 | Seler | | 0,05 (*) | | 0270040 | Fenkuł włoski/Koper włoski | | 0,05 (*) | | 0270050 | Karczochy zwyczajne | | 0,05 (*) | | 0270060 | Pory | | 1 | | 0270070 | Rabarbar | | 0,05 (*) | | 0270080 | Pędy bambusa | | 0,05 (*) | | 0270090 | Rdzenie palmowe | | 0,05 (*) | | 0270990 | Pozostałe (2) | | 0,05 (*) | | 0280000 | Grzyby, mchy i porosty | 0,01 (*) | 0,05 (*) | 0,01 (*) | 0280010 | Grzyby uprawne | | | | 0280020 | Grzyby dzikie | | | | 0280990 | Mchy i porosty | | | | 0290000 | Algi i organizmy prokariotyczne | 0,01 (*) | 0,05 (*) | 0,01 (*) | 0300000 | JADALNE NASIONA ROŚLIN STRĄCZKOWYCH | 0,01 (*) | 0,05 (*) | 0,01 (*) | 0300010 | Fasola | | | | 0300020 | Soczewica | | | | 0300030 | Groch | | | | 0300040 | Łubin biały | | | | 0300990 | Pozostałe (2) | | | | 0400000 | NASIONA I OWOCE OLEISTE | 0,01 (*) | 0,05 (*) | 0,01 (*) | 0401000 | Nasiona oleiste | | | | 0401010 | Siemię lniane | | | | 0401020 | Orzeszki ziemne/Orzechy arachidowe | | | | 0401030 | Nasiona maku | | | | 0401040 | Ziarna sezamu | | | | 0401050 | Ziarna słonecznika | | | | 0401060 | Ziarna rzepaku | | | | 0401070 | Ziarna soi zwyczajnej | | | | 0401080 | Nasiona gorczycy | | | | 0401090 | Nasiona bawełny | | | | 0401100 | Nasiona dyni | | | | 0401110 | Nasiona krokoszu barwierskiego | | | | 0401120 | Nasiona ogórecznika lekarskiego | | | | 0401130 | Nasiona lnicznika siewnego | | | | 0401140 | Nasiona konopi siewnych | | | | 0401150 | Rącznik pospolity | | | | 0401990 | Pozostałe (2) | | | | 0402000 | Owoce oleiste | | | | 0402010 | Oliwki do produkcji oliwy | | | | 0402020 | Nasiona palm olejowych | | | | 0402030 | Owoce palm olejowych | | | | 0402040 | Puchowiec pięciopręcikowy/Drzewo kapokowe | | | | 0402990 | Pozostałe (2) | | | | 0500000 | ZBOŻA | 0,01 (*) | 0,05 (*) | | 0500010 | Jęczmień | | | 0,01 (*) | 0500020 | Gryka zwyczajna i pozostałe zboża rzekome | | | 0,01 (*) | 0500030 | Kukurydza | | | 0,01 (*) | 0500040 | Proso zwyczajne | | | 0,01 (*) | 0500050 | Owies zwyczajny | | | 0,01 (*) | 0500060 | Ryż siewny | | | 0,3 (+) | 0500070 | Żyto zwyczajne | | | 0,01 (*) | 0500080 | Sorgo japońskie | | | 0,01 (*) | 0500090 | Pszenica zwyczajna | | | 0,01 (*) | 0500990 | Pozostałe (2) | | | 0,01 (*) | 0600000 | HERBATY, KAWA, NAPARY ZIOŁOWE, KAKAO I SZARAŃCZYN STRĄKOWY | 0,05 (*) | | 0,05 (*) | 0610000 | Herbaty | | 0,05 (*) | | 0620000 | Ziarna kawy | | 0,05 (*) | | 0630000 | Napary ziołowe z | | | | 0631000 | | | 2 | | 0631010 | Rumian szlachetny/Rumianek rzymski | | | | 0631020 | Ketmia szczawiowa | | | | 0631030 | Róża | | | | 0631040 | Jaśmin | | | | 0631050 | Lipa | | | | 0631990 | Pozostałe (2) | | | | 0632000 | | | 2 | | 0632010 | Truskawka | | | | 0632020 | Aspalat prosty | | | | 0632030 | Ostrokrzew paragwajski | | | | 0632990 | Pozostałe (2) | | | | 0633000 | | | 0,05 (*) | | 0633010 | Kozłek lekarski | | | | 0633020 | Żeń-szeń | | | | 0633990 | Pozostałe (2) | | | | 0639000 | d) | wszelkich pozostałych części rośliny | | | 0,05 (*) | | 0640000 | Ziarna kakaowe | | 0,05 (*) | | 0650000 | Szarańczyn strąkowy/Chleb świętojański | | 0,05 (*) | | 0700000 | CHMIEL | 0,05 (*) | 0,05 (*) | 0,05 (*) | 0800000 | PRZYPRAWY | | | | 0810000 | Przyprawy nasienne | 0,05 (*) | 0,15 | 0,05 (*) | 0810010 | Anyż/Anyżek/Biedrzeniec anyż | | | | 0810020 | Kminek czarny/Czarny kmin | | | | 0810030 | Seler | | | | 0810040 | Kolendra siewna | | | | 0810050 | Kmin rzymski | | | | 0810060 | Koper ogrodowy | | | | 0810070 | Koper włoski/Fenkuł włoski | | | | 0810080 | Kozieradka pospolita | | | | 0810090 | Gałka muszkatołowa | | | | 0810990 | Pozostałe (2) | | | | 0820000 | Przyprawy owocowe | 0,05 (*) | 0,15 | 0,05 (*) | 0820010 | Ziele angielskie/pieprz angielski | | | | 0820020 | Pieprz syczuański | | | | 0820030 | Kminek zwyczajny | | | | 0820040 | Kardamon malabarski | | | | 0820050 | Jagody jałowca | | | | 0820060 | Ziarna pieprzu (czarnego, zielonego i białego) | | | | 0820070 | Wanilia | | | | 0820080 | Tamarynd | | | | 0820990 | Pozostałe (2) | | | | 0830000 | Przyprawy korowe | 0,05 (*) | 0,05 (*) | 0,05 (*) | 0830010 | Cynamon | | | | 0830990 | Pozostałe (2) | | | | 0840000 | Przyprawy korzeniowe lub kłączowe | | | | 0840010 | Lukrecja | 0,05 (*) | 0,05 (*) | 0,05 (*) | 0840020 | Imbir lekarski (10) | | | | 0840030 | Kurkuma | 0,05 (*) | 0,05 (*) | 0,05 (*) | 0840040 | Chrzan pospolity (11) | | | | 0840990 | Pozostałe (2) | 0,05 (*) | 0,05 (*) | 0,05 (*) | 0850000 | Przyprawy pączkowe | 0,05 (*) | 0,05 (*) | 0,05 (*) | 0850010 | Goździki | | | | 0850020 | Kapary | | | | 0850990 | Pozostałe (2) | | | | 0860000 | Przyprawy ze słupków kwiatowych | 0,05 (*) | 0,05 (*) | 0,05 (*) | 0860010 | Szafran | | | | 0860990 | Pozostałe (2) | | | | 0870000 | Przyprawy z osnówki nasiona | 0,05 (*) | 0,05 (*) | 0,05 (*) | 0870010 | Kwiat muszkatołowy | | | | 0870990 | Pozostałe (2) | | | | 0900000 | ROŚLINY CUKRODAJNE | 0,01 (*) | 0,05 (*) | 0,01 (*) | 0900010 | Korzenie buraka cukrowego | | | | 0900020 | Trzcina cukrowa | | | | 0900030 | Cykoria podróżnik, korzenie | | | | 0900990 | Pozostałe (2) | | | | 1000000 | PRODUKTY POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO - ZWIERZĘTA LĄDOWE | | | | 1010000 | Towary z | 0,05 (*) | | | 1011000 | | | | 0,01 (*) | 1011010 | Mięśnie | | 0,05 (*) (+) | | 1011020 | Tłuszcz | | 0,05 (*) (+) | | 1011030 | Wątroba | | 0,1 (+) | | 1011040 | Nerka | | 0,3 (+) | | 1011050 | Podroby jadalne (inne niż wątroba i nerki) | | 0,3 (+) | | 1011990 | Pozostałe (2) | | 0,3 (+) | | 1012000 | | | | | 1012010 | Mięśnie | (+) | 0,05 (*) (+) | 0,06 | 1012020 | Tłuszcz | (+) | 0,05 (*) (+) | 0,06 | 1012030 | Wątroba | (+) | 0,2 (+) | 0,06 | 1012040 | Nerka | (+) | 2 (+) | 0,08 | 1012050 | Podroby jadalne (inne niż wątroba i nerki) | | 2 (+) | 0,08 | 1012990 | Pozostałe (2) | | 2 (+) | 0,08 | 1013000 | | | | | 1013010 | Mięśnie | (+) | 0,05 (*) (+) | 0,06 | 1013020 | Tłuszcz | (+) | 0,05 (*) (+) | 0,06 | 1013030 | Wątroba | (+) | 0,2 (+) | 0,06 | 1013040 | Nerka | (+) | 2 (+) | 0,08 | 1013050 | Podroby jadalne (inne niż wątroba i nerki) | | 2 (+) | 0,08 | 1013990 | Pozostałe (2) | | 2 (+) | 0,08 | 1014000 | | | | | 1014010 | Mięśnie | (+) | 0,05 (*) (+) | 0,06 | 1014020 | Tłuszcz | (+) | 0,05 (*) (+) | 0,06 | 1014030 | Wątroba | (+) | 0,2 (+) | 0,06 | 1014040 | Nerka | (+) | 2 (+) | 0,08 | 1014050 | Podroby jadalne (inne niż wątroba i nerki) | | 2 (+) | 0,08 | 1014990 | Pozostałe (2) | | 2 (+) | 0,08 | 1015000 | | | | | 1015010 | Mięśnie | (+) | 0,05 (*) (+) | 0,06 | 1015020 | Tłuszcz | (+) | 0,05 (*) (+) | 0,06 | 1015030 | Wątroba | (+) | 0,2 (+) | 0,06 | 1015040 | Nerka | (+) | 2 (+) | 0,08 | 1015050 | Podroby jadalne (inne niż wątroba i nerki) | | 2 (+) | 0,08 | 1015990 | Pozostałe (2) | | 2 (+) | 0,08 | 1016000 | | | 0,05 (*) | 0,01 (*) | 1016010 | Mięśnie | | (+) | | 1016020 | Tłuszcz | | (+) | | 1016030 | Wątroba | | (+) | | 1016040 | Nerka | | | | 1016050 | Podroby jadalne (inne niż wątroba i nerki) | | | | 1016990 | Pozostałe (2) | | | | 1017000 | g) | pozostałych zwierząt lądowych utrzymywanych w warunkach fermowych | | | | | 1017010 | Mięśnie | | 0,05 (*) (+) | 0,06 | 1017020 | Tłuszcz | | 0,05 (*) (+) | 0,06 | 1017030 | Wątroba | | 0,2 (+) | 0,06 | 1017040 | Nerka | | 2 (+) | 0,08 | 1017050 | Podroby jadalne (inne niż wątroba i nerki) | | 2 (+) | 0,08 | 1017990 | Pozostałe (2) | | 2 (+) | 0,01 (*) | 1020000 | Mleko | 0,01 (*) | 0,05 (*) (+) | 0,01 (*) | 1020010 | Bydło | (+) | (+) | | 1020020 | Owce | (+) | (+) | | 1020030 | Kozy | (+) | (+) | | 1020040 | Konie | (+) | (+) | | 1020990 | Pozostałe (2) | | (+) | | 1030000 | Jaja ptasie | 0,01 (*) | 0,05 (*) (+) | 0,01 (*) | 1030010 | Kury | | (+) | | 1030020 | Kaczki | | (+) | | 1030030 | Gęsi | | (+) | | 1030040 | Przepiórki | | (+) | | 1030990 | Pozostałe (2) | | (+) | | 1040000 | Miód i pozostałe produkty pszczele (7) | 0,05 (*) | 0,05 (*) | 0,05 (*) | 1050000 | Płazy i gady | 0,05 (*) | 0,05 (*) | 0,01 (*) | 1060000 | Bezkręgowe zwierzęta lądowe | 0,05 (*) | 0,05 (*) | 0,01 (*) | 1070000 | Dzikie kręgowe zwierzęta lądowe | 0,05 (*) | 0,05 (*) | 0,01 (*) | 1100000 | PRODUKTY POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO - RYBY, PRODUKTY RYBNE I POZOSTAŁE MORSKIE I SŁODKOWODNE PRODUKTY SPOŻYWCZE (8) | | | | 1200000 | PRODUKTY LUB CZĘŚCI PRODUKTÓW UŻYWANE WYŁĄCZNIE DO PRODUKCJI PASZ (8) | | | | 1300000 | PRZETWORZONE PRODUKTY SPOŻYWCZE (9) | | | | Pirydaben (F) (F) | Rozpuszczalny w tłuszczach | Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności stwierdził, że pewne informacje dotyczące badań pozostałości są niedostępne. Dokonując przeglądu NDP, Komisja uwzględni informacje, o których mowa w zdaniu pierwszym, jeśli zostaną one przedłożone do dnia 24 stycznia 2021 r., lub, jeśli informacje te nie zostaną przedłożone w tym terminie, uwzględni ich brak. 0130010 Jabłka 0130020 Gruszki 0130030 Pigwy 0130040 Owoce nieszpułki zwyczajnej 0130050 Owoc nieśplika japońskiego/Owoc miszpelnika japońskiego 0140010 Morele 0140030 Brzoskwinie 0260010 Fasola (w strąkach) Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności stwierdził, że pewne informacje dotyczące stabilności przy przechowywaniu, badań żywieniowych i metod analitycznych są niedostępne. Dokonując przeglądu NDP, Komisja uwzględni informacje, o których mowa w zdaniu pierwszym, jeśli zostaną one przedłożone do dnia 24 stycznia 2021 r., lub, jeśli informacje te nie zostaną przedłożone w tym terminie, uwzględni ich brak. 1012010 Mięśnie 1012020 Tłuszcz 1012030 Wątroba 1012040 Nerka 1013010 Mięśnie 1013020 Tłuszcz 1013030 Wątroba 1013040 Nerka 1014010 Mięśnie 1014020 Tłuszcz 1014030 Wątroba 1014040 Nerka 1015010 Mięśnie 1015020 Tłuszcz 1015030 Wątroba 1015040 Nerka 1020010 Bydło 1020020 Owce 1020030 Kozy 1020040 Konie Pirydat (suma pirydatu i jego produktu hydrolizy CL 9673 (6-chloro-4-hydroksy-3-fenylopirydazyny) oraz hydrolizowanych koniugatów CL 9673 wyrażona jako pirydat) Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności stwierdził, że pewne informacje dotyczące stabilności przy przechowywaniu są niedostępne. Dokonując przeglądu NDP, Komisja uwzględni informacje, o których mowa w zdaniu pierwszym, jeśli zostaną one przedłożone do dnia 24 października 2016 r., lub, jeśli informacje te nie zostaną przedłożone w tym terminie, uwzględni ich brak. 1011010 Mięśnie 1011020 Tłuszcz 1011030 Wątroba 1011040 Nerka 1011050 Podroby jadalne (inne niż wątroba i nerki) 1011990 Pozostałe (2) 1012010 Mięśnie 1012020 Tłuszcz 1012030 Wątroba 1012040 Nerka 1012050 Podroby jadalne (inne niż wątroba i nerki) 1012990 Pozostałe (2) 1013010 Mięśnie 1013020 Tłuszcz 1013030 Wątroba 1013040 Nerka 1013050 Podroby jadalne (inne niż wątroba i nerki) 1013990 Pozostałe (2) 1014010 Mięśnie 1014020 Tłuszcz 1014030 Wątroba 1014040 Nerka 1014050 Podroby jadalne (inne niż wątroba i nerki) 1014990 Pozostałe (2) 1015010 Mięśnie 1015020 Tłuszcz 1015030 Wątroba 1015040 Nerka 1015050 Podroby jadalne (inne niż wątroba i nerki) 1015990 Pozostałe (2) 1016010 Mięśnie 1016020 Tłuszcz 1016030 Wątroba 1017010 Mięśnie 1017020 Tłuszcz 1017030 Wątroba 1017040 Nerka 1017050 Podroby jadalne (inne niż wątroba i nerki) 1017990 Pozostałe (2) 1020000 Mleko 1020010 Bydło 1020020 Owce 1020030 Kozy 1020040 Konie 1020990 Pozostałe (2) 1030000 Jaja ptasie 1030010 Kury 1030020 Kaczki 1030030 Gęsi 1030040 Przepiórki 1030990 Pozostałe (2) Triklopyr Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności stwierdził, że pewne informacje dotyczące badań pozostałości są niedostępne. Dokonując przeglądu NDP, Komisja uwzględni informacje, o których mowa w zdaniu pierwszym, jeśli zostaną one przedłożone do dnia 16 maja 2020 r., lub, jeśli informacje te nie zostaną przedłożone w tym terminie, uwzględni ich brak. 0110010 Grejpfruty 0110020 Pomarańcze 0110030 Cytryny 0110050 Mandarynki Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności stwierdził, że pewne informacje dotyczące metod analitycznych stosowanych w badaniach stabilności przy przechowywaniu są niedostępne. Dokonując przeglądu NDP, Komisja uwzględni informacje, o których mowa w zdaniu pierwszym, jeśli zostaną one przedłożone do dnia 16 maja 2020 r., lub, jeśli informacje te nie zostaną przedłożone w tym terminie, uwzględni ich brak. 0130010 Jabłka 0130020 Gruszki 0140030 Brzoskwinie Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności stwierdził, że pewne informacje dotyczące metod analitycznych stosowanych w badaniach stabilności przy przechowywaniu i badań pozostałości są niedostępne. Dokonując przeglądu NDP, Komisja uwzględni informacje, o których mowa w zdaniu pierwszym, jeśli zostaną one przedłożone do dnia 16 maja 2020 r., lub, jeśli informacje te nie zostaną przedłożone w tym terminie, uwzględni ich brak. 0140010 Morele Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności stwierdził, że pewne informacje dotyczące stabilności przy przechowywaniu są niedostępne. Dokonując przeglądu NDP, Komisja uwzględni informacje, o których mowa w zdaniu pierwszym, jeśli zostaną one przedłożone do dnia 16 maja 2020 r., lub, jeśli informacje te nie zostaną przedłożone w tym terminie, uwzględni ich brak. 0500060 Ryż siewny | " |