Akt prawny
obowiązujący
Wersja aktualna od 2011-12-12
Wersja aktualna od 2011-12-12
obowiązujący
Alerty
Sprostowanie do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004 (Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej L 304 z dnia 22 listopada 2011 r.)
1. | Strona 32, art. 25 ust. 2: |
zamiast:
„2. Aby umożliwić odpowiednie przechowywanie lub użycie żywności po otwarciu opakowania, w stosownych przypadkach podaje się warunki przechowywania lub termin przydatności do spożycia.”,
powinno być:
„2. Aby umożliwić odpowiednie przechowywanie lub użycie żywności po otwarciu opakowania, w stosownych przypadkach podaje się warunki przechowywania i/lub czas na spożycie żywności po otwarciu opakowania.”.
2. | Strona 54, załącznik VII część C, dwunasta pozycja wykazu: |
zamiast:
„Środek do przetwarzania mąki (polepszacz)”
powinno być:
„Środek do przetwarzania mąki/polepszacz”.
3. | Strona 56, załącznik IX pkt 5 akapit drugi: |
zamiast:
„[…], a także w postaci zamrożonej lub szybko zamrożonej, pod warunkiem że […]”,
powinno być:
„[…], a także w postaci zamrożonej lub głęboko zamrożonej, pod warunkiem że […]”.