Sprostowanie do rozporządzenia Komisji (UE) 2021/1156 z dnia 13 lipca 2021 r. zmieniającego załącznik II do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 oraz załącznik do rozporządzenia Komisji (UE) nr 231/2012 w odniesieniu do glikozydów stewiolowych (E 960) i rebaudiozydu M wytwarzanych w drodze enzymatycznej modyfikacji glikozydów stewiolowych ze stewii ( Dz.U. L 249 z 14.7.2021 )
Strona 91, lit. c) pkt 9 załącznika I - część E tabela kategoria żywności 05.2 (Pozostałe wyroby cukiernicze, w tym pastylki i drażetki odświeżające oddech) trzeci wpis dotyczący numerów E 960a-960c (Glikozydy stewiolowe) kolumna szósta akapit trzeci w załączniku II do rozporządzenia (WE) nr 1333/2008:
zamiast:
„piankowe produkty cukrownicze”,
powinno być:
„piankowe produkty cukiernicze”.
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00