Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
obowiązujący
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 2014 nr 104 str. 85
Wersja aktualna od 2007-12-27
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 2014 nr 104 str. 85
Wersja aktualna od 2007-12-27
Akt prawny
obowiązujący
ZAMKNIJ close

Alerty

Sprostowanie do rozporządzenia Komisji (WE) nr 1441/2007 z dnia 5 grudnia 2007 r. zmieniającego rozporządzenie (WE) nr 2073/2005 w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych

(Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej L 322 z dnia 7 grudnia 2007 r.)

1. Strona 14, załącznik – załącznik I, spis treści, rozdział 3 pkt 3.2:

zamiast:

„ Pobieranie próbek bakteriologicznych w rzeźniach i zakładach produkujących mięso mielone i wyroby mięsne”,

powinno być:

„Pobieranie próbek bakteriologicznych w rzeźniach i zakładach produkujących mięso mielone i surowe wyroby mięsne” .

2. Strona 15, załącznik – załącznik I rozdział 1, tabela, kolumna „Rodzaj żywności”, pkt 1.4:

zamiast:

„Mięso mielone i wyroby mięsne przeznaczone do spożycia na surowo”,

powinno być:

„ Mięso mielone i surowe wyroby mięsne przeznaczone do spożycia na surowo” .

3. Strona 15, załącznik – załącznik I rozdział 1, tabela, kolumna „Rodzaj żywności”, pkt 1.5:

zamiast:

„Mielone mięso i produkty z mięsa drobiowego przeznaczone do spożycia po obróbce termicznej”,

powinno być:

„Mielone mięso i surowe wyroby mięsne wyprodukowane z mięsa drobiowego przeznaczone do spożycia po obróbce termicznej” .

4. Strona 15, załącznik – załącznik I rozdział 1, tabela, kolumna „Rodzaj żywności”, pkt 1.6:

zamiast:

„Mielone mięso i produkty z mięsa gatunków innych niż drób, przeznaczone do spożycia po obróbce termicznej”,

powinno być:

„Mielone mięso i surowe wyroby mięsne wyprodukowane z gatunków innych niż drób, przeznaczone do spożycia po obróbce termicznej” .

5. Strona 21, załącznik – załącznik I rozdział 2, tabela, kolumna „Rodzaj żywności”, pkt 2.1.8:

zamiast:

„Wyroby mięsne”,

powinno być:

„Surowe wyroby mięsne”.

6. Strona 22, załącznik – załącznik I rozdział 2 pkt 2.1, sekcja „Interpretacja wyników badań”, akapit szósty:

zamiast:

E. coli i liczba bakterii tlenowych w mięsie mielonym, wyrobach mięsnych i mięsie odkostnionym mechanicznie (MOM):”,

powinno być:

E. coli i liczba bakterii tlenowych w mięsie mielonym, surowych wyrobach mięsnych i mięsie odkostnionym mechanicznie (MOM):”.

7. Strona 29, załącznik – załącznik I rozdział 3, w nagłówku i całej treści pkt 3.2, z dostosowaniem form gramatycznych w zdaniu lub w wyrażeniu:

zamiast:

„ wyroby mięsne”,

powinno być:

„surowe wyroby mięsne”.

* Autentyczne są wyłącznie dokumenty UE opublikowane w formacie PDF w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.
Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00