Akt prawny
obowiązujący
Wersja aktualna od 2007-12-27
Wersja aktualna od 2007-12-27
obowiązujący
Alerty
Sprostowanie do rozporządzenia Komisji (WE) nr 1441/2007 z dnia 5 grudnia 2007 r. zmieniającego rozporządzenie (WE) nr 2073/2005 w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych
(Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej L 322 z dnia 7 grudnia 2007 r.)
1. Strona 14, załącznik – załącznik I, spis treści, rozdział 3 pkt 3.2: | |
zamiast: | „ Pobieranie próbek bakteriologicznych w rzeźniach i zakładach produkujących mięso mielone i wyroby mięsne”, |
powinno być: | „Pobieranie próbek bakteriologicznych w rzeźniach i zakładach produkujących mięso mielone i surowe wyroby mięsne” . |
| |
2. Strona 15, załącznik – załącznik I rozdział 1, tabela, kolumna „Rodzaj żywności”, pkt 1.4: | |
zamiast: | „Mięso mielone i wyroby mięsne przeznaczone do spożycia na surowo”, |
powinno być: | „ Mięso mielone i surowe wyroby mięsne przeznaczone do spożycia na surowo” . |
| |
3. Strona 15, załącznik – załącznik I rozdział 1, tabela, kolumna „Rodzaj żywności”, pkt 1.5: | |
zamiast: | „Mielone mięso i produkty z mięsa drobiowego przeznaczone do spożycia po obróbce termicznej”, |
powinno być: | „Mielone mięso i surowe wyroby mięsne wyprodukowane z mięsa drobiowego przeznaczone do spożycia po obróbce termicznej” . |
| |
4. Strona 15, załącznik – załącznik I rozdział 1, tabela, kolumna „Rodzaj żywności”, pkt 1.6: | |
zamiast: | „Mielone mięso i produkty z mięsa gatunków innych niż drób, przeznaczone do spożycia po obróbce termicznej”, |
powinno być: | „Mielone mięso i surowe wyroby mięsne wyprodukowane z gatunków innych niż drób, przeznaczone do spożycia po obróbce termicznej” . |
| |
5. Strona 21, załącznik – załącznik I rozdział 2, tabela, kolumna „Rodzaj żywności”, pkt 2.1.8: | |
zamiast: | „Wyroby mięsne”, |
powinno być: | „Surowe wyroby mięsne”. |
| |
6. Strona 22, załącznik – załącznik I rozdział 2 pkt 2.1, sekcja „Interpretacja wyników badań”, akapit szósty: | |
zamiast: | „ E. coli i liczba bakterii tlenowych w mięsie mielonym, wyrobach mięsnych i mięsie odkostnionym mechanicznie (MOM):”, |
powinno być: | „E. coli i liczba bakterii tlenowych w mięsie mielonym, surowych wyrobach mięsnych i mięsie odkostnionym mechanicznie (MOM):”. |
| |
7. Strona 29, załącznik – załącznik I rozdział 3, w nagłówku i całej treści pkt 3.2, z dostosowaniem form gramatycznych w zdaniu lub w wyrażeniu: | |
zamiast: | „ wyroby mięsne”, |
powinno być: | „surowe wyroby mięsne”. |